Només el PSOE pot votar amb el PP?

TW
0

Ni la progressia antipepé, ni la ultradreta que defensa el diari de Pedro J. mai no em deixaran de sorprendre. Votar amb el PP per fer decaure mesures antisocials al Consell, com vaig fer dia 1 de juliol, és més mal vist per alguns progres que no el pacte del PSOE amb el PP per governar Euskadi o per retallar l'Estatut de Catalunya. També la ultradreta expressà el seu malestar, al diari de l'amo de la piscina il·legal, pel fet que Esquerra no avisàs el PP de la seva orientació de vot, perquè ells tenguessin temps de canviar de posició i no haver de coincidir amb un servidor, ja que em consideren a les antípodes ideològiques.

El passat dijous vaig votar al ple del Consell de Mallorca en contra de la transposició del decret Zapatero, que entre d'altres mesures suposa una retallada dels sous dels treballadors públics, i efectivament la coincidència del meu vot amb el PP va fer que les mesures antisocials de Zapatero no prosperassin. El PP votà en contra de les mesures sense proposar-hi cap alternativa, només dient que el Consell s'havia d'aprimar. Jo no hi estic d'acord, amb l'argument del PP. El Consell ha de rebre competències i ja s'ha aprimat, tres consellers i set alts càrrecs. Mentrestant l'Estat no s'ha aprimat ni un centímetre i el dèficit no el té el Consell, el té l'Estat. Zapatero ha augmentat tres ministeris durant aquesta legislatura i una vicepresidència.

Esquerra sí proposà alternatives, unes mesures que pensam que han de ser prioritàries abans de tocar el sou dels treballadors, com per exemple fer un pla de lluita contra el frau fiscal, que suposa un 23% del PIB espanyol; reduir la despesa militar tal com ha fet Alemanya, reduint 30.000 soldats; eliminar els ministeris que usurpen competències a les Comunitats Autònomes; legislar a favor dels petits empresaris enfront de les grans distribuïdores i, sobretot, condicionar la banca, principal responsable de la crisi, receptora del crèdit de l'Estat de més de 100.000 milions d'euros i que no amolla l'aixeta del crèdit als ciutadans del carrer. A més a més de totes aquestes consideracions, les Illes Balears estan a la coa de funcionaris per habitant de l'Estat, tenim la meitat de funcionaris que Extremadura.

El Consell de Mallorca pateix aquest desequilibri funcionarial de la mateixa manera que el pateix la Conselleria d'Educació, no per casualitat les Illes són capdavanteres amb alumnes per aula i conseqüent fracàs escolar. Per això, Esquerra també ha proposat fer un pla de no reposició de funcionaris en aquelles comunitats que superin la mitjana estatal.

Des del PSM i Iniciativa d'Esquerres (que per cert, tot i tenir càrrecs del Bloc, després de la seva escissió d'IU encara no està oficialment dins) se'ns ha acusat de deslleials per no votar el mateix. En aquest sentit cal puntualitzar que el meu vot és tant "de Bloc" com el del PSM o el de Iniciativa d'Esquerres, no és cap desmarcatge. En el document fundacional del Bloc s'acordà que les decisions han de ser preses per consens i en absència d'aquest cada organització és sobirana. Ara bé, si agafam el punt a la constitució del Bloc que diu que "el Bloc defensarà els interessos dels treballadors", pens que qui ha estat deslleial no ha estat Esquerra Republicana, sinó els que han votat acríticament la norma de Zapatero a una institució "pròpia" que l'Estat té totalment ofegada.

Com que sembla que es produeix un conflicte jurídic entre el fet que el decret-llei és d'obligat compliment i el vot majoritari de la cambra insular, pot acabar aplicant-se parcialment. Per aquest motiu ara es diu que la demora de l'aplicació afectarà més negativament els treballadors. Això és l'estratègia de la por. No és així; si l'Estat ho acaba imposant no s'elevarà mai la quantia, com a molt s'aplicarà la mateixa retallada sense modificació als complements i amb efectes retroactius. I sí l'Estat ho aconsegueix serà per vertader imperatiu legal, i després de tota una batalla jurídica, no pel beneplàcit d'Esquerra Republicana amb el seu vot al ple.