cielo claro
  • Màx: 21.7°
  • Mín: 13.08°
22°

Engrunats i befats

Comparar la crisi amb un terratrèmol pot semblar patètic als qui se'n van sortint, però per als qui hi han quedat engrunats, la referència sísmica els sembla massa benigna, encara.

Del terratrèmol de la crisi se n'han derivat tres grups: els blindats, els damnats i els engrunats. Als blindats, la crisi els servirà per consolidar i augmentar el seu infinit poder. Els damnats cercaran desesperadament algun remei. Els blindats maldaran perquè els trobin, ja que són necessaris per al sistema. Ara, submisos i espantats, serviran millor.


Mentrestant, els engrunats han estat assassinats per la crisi. Mai més no tornaran a ser qui eren. Els engrunats restaran enclosos i exclosos. Han perdut l'estament de proletaris per tornar marginats.

Els engrunats no volen gastar la poca saliva que els queda pidolant una mà als blindats i als damnats; tanmateix, les tenen massa ocupades: els primers, robant; els segons, eixugant-se les llàgrimes.

Només ens atrevim a suplicar que no es befin. Cada dia, els mitjans de comunicació ens mostren de quina manera els engrunats som escarnits, befats.

Les darreres burles ens han arribat de les quantitats astronòmiques de doblers que cobren alguns esportistes per suar manco que un manobre. També ens ha sonat a befa la vaga dels qui cobren per salvar-nos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.