nubes dispersas
  • Màx: 33°
  • Mín: 26°
33°

Vides destrossades

El Tribunal Suprem ha posat els pèls de punta a molts de ciutadans. Analitzant la sentència condemnatòria de Lluc Tomàs i Joaquín Rabasco, dictada per l'Audiència Provincial, parla de "violació de la tutela judicial efectiva", "d'omissió de proves de la defensa" i de "violació del dret d'innocència". Ara, l'Audiència haurà de raonar en una nova sentència aquests punts, considerats foscs per al Suprem però essencials dins l'arquitectura intel·lectual i jurídica de l'estat de dret. Tanmateix, mentrestant, què ha passat?: dos representants del poble, elegits pels ciutadans, han perdut l'honor. Són vides civilment destrossades. No es tracta de dues ànimes anònimes per les quals una sentència no suposa cap tipus de repercussió pública.

Són dirigents polítics, punta de llança de milers de votants, que un dia foren els encarregats, per mandat popular, de fer realitat un projecte col·lectiu. Ara són ombres que caminen, mentre s'ha anul·lat la sentència que els condemnà a presó. Què passarà si l'Audiència provincial no és capaç de solucionar els "greus" defectes observats pel Tribunal Suprem? Qui tornarà el reconeixement social, polític i moral a aquestes persones?
Mallorca viu les hores més difícils dels darrers temps. Mai no s'havien registrat tantes detencions i encalabossaments de persones de rellevància pública des dels negríssims temps de l'inici de la Guerra Civil.
La lluita contra la corrupció és sagrada. Per això, les accions i les decisions que es prenguin han d'oferir totes les garanties. Així és la justícia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sa Titina., fa mes de 12 anys
En Rabasco, davant jo, a un judici, va cometre perjuri, perquè va voler demostrar amb "proves falses" (una factura manipulada d'un restaurant ), que no sabia on treballava el perjudicat denunciant d'haver-li pegat dins el seu lloc de feina, i que per tant a tal dia i hora no podia haver estat allà perque estava sopant al restaurant citat.
Precisament, Rabasco i jo ens conegueren dins l'oficina del denunciant, "que ell no sabia que existís", segons declarava fent grans escarafalls i molta comèdia.

A la sortida del judici (jo no vaig poder declarar perquè no estava a la llista de testimonis) li vaig dir a la cara i em va deixar plantat.

Valenta dignitat perduda!
Valoració:3menosmas
Per botiguer, fa mes de 12 anys
Si demanau a la gent de Llucmajor i s'arenal què opina del reconeixament social, polític i moral de Rabasco potser molts d'ells se fotin a riure.
Valoració:4menosmas
Per El cas NO s'ha tancat, fa mes de 12 anys
Recurs del Fiscal:

El Ministerio Fiscal recurre en casación en solicitud de que se condene,
además, a María del Amor y a Joaquín y a Lucas por el delito de negociaciones prohibidas a funcionarios públicos del art. 441 Cpenal, estimando tal delito en concurso real con los que han sido condenados, y asimismo por un delito de concierto para defraudar a la Administración Pública, y, finalmente solicita la condena a Lucas Tomás como autor de un delito de prevaricación administrativa del art. 404.

La sentència el Suprem diu:

Ciertamente, el Ministerio Fiscal en su recurso solicita que esta Sala condene por tales delitos [...] procede que sea el Tribunal de instancia quien dé la respuesta razonada que corresponde, extensiva a que también subsane los tres graves defectos antes relatados.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente