nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

No vagi per dit

La penitència de Matas
Al canal Mallorkistan del Youtube apareix una paròdia de la penitència de Jaume Matas a les portes del Palma Arena. En conjunt, l'escena fa pensar molt.

Antoni Pinya no fa 'torrijas'
Molt encertat va estar ahir Toni Pinya quan explicava la recepta de les llesques del papa per una ràdio. L'entrevistadora no entenia allò de les "llesques" fins que, i amb un cert alè, digué als oients que el cuiner explicava com fer unes torrijas. Piña li esmenà immediatament l'error: la cuina mallorquina coneix les "llesques del papa" o "llesques de papa", no les torrijas.

El cardenal de Lloseta
Parlant de dolços, de cada vegada té més fama el "cardenal de Lloseta", que ja té plana al Facebook i que hi ha gent que se l'atribueix com a propi. Però, és el cardenal un plat típic de Lloseta? Tot pot ser, però el cert i segur és que a Viena, i des de fa segles, fan un Kardinal Schnitten que té molta semblança amb el plat mallorquí pel nom, la forma i els ingredients del pastís.

La xiulada a Francina Armengol
Com se sap, en el congrés d'UM que es dugué a terme dissabte a Manacor, una part dels compromissaris xiularen la presidenta del Consell, Francina Armengol, que acudí a l'acte. Fetes les comprovacions internes, han constatat que la majoria dels que xiularen eren de Palma.

Sopar de l'OCB
Dilluns, la Fundació OCB celebrà un sopar col·loqui amb empresaris i polítics al restaurant Nimos de Palma. Hi eren presents el catedràtic Guillem López Casasnovas, la consellera Barceló, el president del Cercle d'Economia, Alexandre Forcades, i el director general Joan Rosselló, entre d'altres. Lògicament hi va haver molta preocupació per la conjuntura econòmica actual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 14 anys
I d'on heu tret que "políticament d'esquerres" vulgui dir més respecte per la llengua catalana???

La SER és una ràdio molt psociata i, aquí, forastera. Hi ha altres opcions radiofòniques, per sort, no com el temps d'en Franco.

Nosaltres, el que feim, és passar aviat quan arribarm a la sintonia de la SER a Mallorca...

El respecte per la llengua catalana és això. Ni de dreta ni d'esquerra.
Valoració:9menosmas
Per Macià, fa mes de 14 anys
L'espai de cuina d'en Toni Pinya wl fa a Radio Mallorca (SER), emissora amb uns presentadors que ignoren la llengua dels mallorquins. Ara és una emissora políticament "d'esquerres" (PSOE), però lingüísticament continua tan castellana com en temps d'en Franco. Als convidats, com en Toni Pinya, els permeten parlar en mallorquí, però els presentadors mai de la vida.

A Catalunya, la SER fa molts de programes en català. Per què a Mallorca no ha de poder fer igual? Som catalanoparlants de segona? Ja és ben hora que els partits i entitats que defensen la nostra llengua exigesquin a aquesta ràdio que es posi al dia i faci un ús normal del català.
Valoració:6menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 14 anys
És que l'expulsió d'UM del govern és una injustícia de tal magnitud que mereix una xiulada monumental. No cal explicar per què ja que està prou dit.
Valoració:7menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
La xiulada a na Francina Armengol: Això que dieu no és veres. La xiulada no va ser de gent de Palma. Que posi noms i llinatges qui ho ha dit.

I jo, que som de Palma, seré més senyor i no diré qui va xiular.
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente