cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

Contra els crims del franquisme i les tortures, però no a favor d'en Garzón

El 2 de novembre de 2004, el Tribunal Europeu dels Drets Humans féu pública la sentència que obligà l'Estat Espanyol a indemnitzar cada denunciant amb 8.000 euros i a pagar els costos generats pel procés legal, a causa de les tortures i de la no-investigació de les denúncies fetes pels detinguts de l'operacíó Garzón l'any 92. Fou una operació policíaca que consistí en la detenció de trenta-vuit persones vinculades al moviment independentista, per presumpta pertinença a l'organització armada Terra Lliure, malgrat que aquesta ja havia anunciat l'autodissolució.

Entre els detinguts hi va haver periodistes i persones provinents del món de la cultura, que foren torturades sense ni tan sols tenir gens d'implicació en els fets. He tengut l'oportunitat de conèixer gent que encara arrossega les seqüeles de la "garzonada" i el que n'expliquen posa els cabells drets: descàrregues elèctriques, violacions, agressions... Segurament, els feren el mateix que a la direcció, ara absolta, d'Egunkaria, que també denunciaren tortures durant la seva detenció. Qui els retornarà el mal ocasionat a la seva dignitat i integritat com a persones? Com es pot pagar això? Déu n'hi do amb els jutges de l'Audiència Nacional i els seus processos...

Els jutges de l'Audiència il·legalitzaren Batasuna i no la Falange Espanyola. El seu entorn cometé moltes atrocitats; no és necessari recórrer al Tribunal Europeu dels Drets Humans: n'hi ha prou llegint els llibres d'història. També hem de recordar que el PP no ha condemnat aquella "violència" falangista. Ara la Falange, ben legal tota ella, ha duit a la barra el jutge Baltasar Garzón pel fet d'investigar aquells crims. L'Audiència Nacional s'ha convertit en una casa de despropòsits sota la influència de jutges com Garzón.

Que amb data d'avui el principal partit de l'oposició, el PP, mantengui la mateixa posició que la Falange en la qüestió de la investigació dels crims del franquisme és preocupant. Que l'esquerra espanyola s'hagi torbat tant a posar's'hi, i això sense aturar-se a valorar com ha passat de puntetes per sobre els Drets Humans quan es tracta de defensar la indivisibilitat de la pàtria, tot plegat n'hi ha per partir a córrer i fugir com de la por d'aquest Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernat, fa mes de 14 anys
Que facin el que vulguin amb garzon, jo ja n'estic fart d'espanyols. Tanmateix Espanya sempre sera un cau feixista. En ser lliures ja ho durem als tribunals internacionals.
Valoració:7menosmas
Per Pep, fa mes de 14 anys
Pensau però que si condenen a Garzon condenaràn la causa de les víctimes del franquisme?, anau alerta amb això, està bé parlar drets humans, però pensau sobre tot a qui defensen aquests drets
Valoració:3menosmas
Per Joan de Balàfia, fa mes de 14 anys
Aquí hi ha es mal: com fugim d'aquest estat, com mos posam d'acord en armar-mos de valor i posar es cascavell an es feixista estat espanyol
Valoració:7menosmas
Per tonina, fa mes de 14 anys
Estant d´acord amb l ´article, el que ami me sembla molt més maniqueu es que el jutge Garzon ho faci d´alló mes bé quan"enxarpa" els del Gal( a mi me va parèixer molt ben fet), peró investigar els crims del franquisme....ah,amigo, aixó no.De que anam?.
Valoració:2menosmas
Per Pep, fa mes de 14 anys
Molt be Joan, algu ho havia de dir...
Valoració:13menosmas
Per Miquel Amengual Ramon, fa mes de 14 anys
Molt adient la puntualització Joan,

El maniqueisme esquerranos manipulador encara esta ancorat a la fal·làcia dicotòmica esquerra=bo dreta=dolent, l'audiència nacional és una anormalitat jurídica creada per una concepció de supremacia estatal quasi envoltada d'una aura de divinitat, i així ha passat durant anys quan els jutges de l'audiència nacional han anat actuant un poc per damunt del be i del mal sense observar gaire els drets fonamentals ni el debut respecte pels processos, més preocupats per les repercussions mediàtiques que per la pròpia feina de la pràctica jurídica.

Les garzonades son conegudes desde fa molts anys així com l'ànsia de protagonisme del personatge molt més enllà de la pròpia competència com jutge i molt més enllà de la pròpia responsabilitat, respecte, i discreció individual, debuda a la institució i a la suposada imparcialitat pròpia.

És un personatge angulos on els hagi amb un ego tan gran que no cap dins la seu, que no va esser l'ego forasenyat que va fer perdre el contacte amb la realitat a l'ínclit Jaume, que no Jaime ??

Una cura de humilitat no li vendrà malament . . .
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente