algo de nubes
  • Màx: 18.78°
  • Mín: 13.93°
18°

Acomplexats crespells

Em contaren que en una escola (supòs que no és l'única) els mestres han deixat l'activitat tradicional de fer crespells per Pasqua per no tenir conflictes amb la comunitat musulmana i l'ús del saïm. Sembla que hem arribat al punt que el respecte entre cultures és unidireccional i, moguts per un estrany complex, l'autòctona, la que hauria de ser d'acollida, cedeix acomplexada davant de les foranes. Si la religió cristiana ha sortit dels currículums obligatoris, la resta, amb força i desacomplexades, ocupen el lloc que deixa una laïcitat tova.

Fins allà on he pogut saber, menjar crespells no és una activitat obligatòria, mentre que fer-los i conèixer la cultura del país que els té com arrelat costum, sí (o almanco així hauria de ser). La generositat en l'acollida dels nouvenguts no pot passar per la renúncia a les arrels, i menys en nom de creences. La multiculturalitat és un absurd que només deixa el camp obert als fonamentalistes que imposen les seves creences. Per contra, la interculturalitat exigeix del coneixement mutu, i aquest comença, inexorablement, pel de la cultura del país.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebel·lí, fa mes de 13 anys
Tomeu, em sap greu contradir-te, però al Principat -que tu anomenes Catalunya- encara fan més dois que aquí amb això dels multicultis. Avui en dia un moro o un sudamericà parlant espanyol dins Mallorca van més a l'ampla que qualsevol de nosaltres.
Valoració:3menosmas
Per Toni, fa mes de 13 anys
aIXI ESTAN ELLS D'EUFORICS QUE FINS I TOT JA EXIGEIXEN L'ENSENYAMENT DE L'ALCORà A LES ESCOLES. vIURA PER VEURA
Valoració:6menosmas
Per Tomeu, fa mes de 13 anys
Jo crec que els mestres d'aquest centre s'equivoquen. Mallorca, històricament, ha rebut sempre per aquesta blanor nostra característica. Estic segur que això no passa ni a Catalunya ni al país basc. Vaja uns collons!!
Valoració:13menosmas
Per A.L.M., fa mes de 13 anys
Hi hauria motiu per riure si no fos que, pensat seriosament, més tost fa plorar. On arribarem? És que la gent ja no sap pensar amb una mica de lògica? I és que no se necessita tenir-ne gaie per veure que són els nouvinguts que s'han d'adaptar als nostres costums i no nosaltres als seus.
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente