algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

Les trampes de mel

Els serveis d'espionatge britànics estan preocupats pel sexe. L'MI5 ha començat a distribuir un document de 15 pàgines ple d'advertències adreçades a empresaris, banquers, diplomàtics, dirigents públics i altra gent de la faràndula per instruir-los sobre 'les trampes de mel'. Aquestes no són altra cosa que paranys sexuals adreçats a fer xantatge, a coaccionar per obtenir informació provinent de personatges poderosos, estratègia molt antiga, però cada cop més usada pel servei d'espionatge xinès. A mesura que la Xina s'incorpora a les grans potències, comença a imitar-les també en els seus tripijocs. Per altra banda, és ben curiós que l'agent britànic més famós de la ficció anglesa, en James Bond, fos tan propens a sortir de totes les 'trampes de mel' que se li paraven, sempre emportant-se els favors melosos, conservant els secrets i dissolent-los després en martini amb vodka.

Una de les 'trampes de mel' més cèlebres dels darrers anys la va protagonitzar un enginyer israelià, Mordechai Vanuvu, que va arribar a Londres afirmant que Israel desenvolupava armes atòmiques. Els diaris anglesos, abans de publicar la informació -Vanuvu fins i tot tenia fotos-, van voler contrastar-la, i mentre ho feien, van amagar Vanuvu en una casa dels suburbis. Vanuvu, però, va demanar als seus amfitrions si podia marxar un cap de setmana a Roma, tot perquè, passejant-se per Londres, havia conegut una dona fantàstica, se n'havia enamorat i desitjava fer una escapada romàntica. Els diaris el van autoritzar; tanmateix, només d'arribar a Roma, els agents del Mossad (el servei d'espionatge israelià) el van detenir, el drogaren i el van pujar en un vaixell embarcat cap a Israel, on se'l va jutjar per traïció a la pàtria.

Li van caure 18 anys de presó; va sortir el 2004. La dona que el va enganyar i seduir també era una agent del Mossad, Cheryl Ben Tov; ara viu als EUA amb un altra identitat. Vanuvu la coneixia pel nom de Cindy. Les 'trampes de mel' van tenir molta difusió a l'Alemanya Oriental; l'Stasi, la benaurada policia comunista, sabia que a l'altra banda del mur hi havia una grandíssim nombre de dones solteres ocupant llocs decisius del govern, la indústria i el comerç, senyoretes els desitjos sentimentals de les quals es trobaven insatisfets a causa de la mortaldat masculina que va portar la Segona Guerra Mundial.

Un dels cervells més dotats de la història de l'espionatge, Markus Wolf (l'autor de la impressionant biografia L'home sense rostre, traduïda al català), va crear un departament de l'Stasi amb els homes més bells, als quals va batejar com 'espies Romeu'. Gràcies als 'espies Romeu' l'Stasi va penetrar en la majoria dels nivells del govern d'Alemanya Occidental. D'aquesta manera, a l'Est comunista sabien fins i tot el que es tramava a l'OTAN. El sexe és una arma poderosa. Als amants els ho confiem tot: els confiem la vida. Alerta amb les belles senyoretes xineses, doncs, encara que potser una bona història d'amor és més valuosa que tots els secrets d'un Estat qualsevol.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.