nubes dispersas
  • Màx: 17.24°
  • Mín: 12.23°
13°

De Cospedal i la Mare de Déu de Fàtima

La Setmana Santa no solia ser temps d'excessos, però el PP sembla que ho vol canviar: la senyora De Cospedal s'ha permès un exabrupte que ens afecta, com una bala disparada contra la dignitat de la gent del nostre país. Ho ha fet menyspreant la capacitat de la ciutadania illenca per destriar en el panorama general de la nostra política les fites més cridaneres. Ens tracta de cecs o de senzillament cretins: ens diu que, a les Balears, el PP és "garantia de bona gestió i d'honestedat". N'és prova, diu, la investigació interna que el mateix PP illenc du a terme per esbrinar què va passar durant l'època de Matas.

És clar, s'ha de dur endavant aquesta investigació perquè ningú no va veure res, ningú no va sentir res. El comitè d'ètica del partit tampoc no ha tengut temps de reunir i de processar les informacions que els mitjans de comunicació oferien als seus lectors, de manera que hem de suposar més ben informat el comú de la gent que no els integrants del comitè. Tot i que el futur també té dret a la presumpció d'innocència, l'entrellat de complicitats, de silencis espantadissos, de mitges paraules i, en general, de pràctiques necessàries per al bon curs de la corrupció, l'estigmatitzen -el futur- sense gaire contemplacions. No existeix una compartimentació estanca del temps tal com la dóna per suposada la senyora De Cospedal. L'actitud del PP respecte de l'etapa Matas no ha estat suficientment ferma per dotar els temps d'aquesta qualitat.

Les filtracions entre un temps i un altre, entre el passat -no només l'època Matas-, el present i el futur, no permeten raonablement una anàlisi i unes previsions tan falsament naïfs com aquestes amb les quals la senyora De Cospedal pretén hipnotitzar-nos. Però és una hipnotitzadora de barraca de fira. Ho demostra el fet que ens hagi pres per més beneits del que òbviament som i hem estat -i segurament continuarem sent. Un PP d'"hoy es lunes y yo estoy en mi despacho", que anuncia una campanya de destrucció d'una part del nostre patrimoni -la llengua i la cultura-, i, sobretot, que no ha sabut reaccionar davant el rosari d'escàndols que l'afecten, no ens garanteix ni l'eficàcia de la gestió ni l'honestedat.

El PP encara no ens ha explicat per quines clavegueres s'esmunyiren els milions del Palma Arena: i aquest partit és garantia d'eficàcia en la gestió? Encara no ens ha aclarit com i per on ingressaren en l'opacitat els milions que sumen tantes i tantes irregularitats ara eclipsades pel cas Jaume Matas. Si els dirigents d'aquests partits són incapaços d'esbrinar aquestes qüestions fonamentals, com podem fiar-los els pressupostos de la comunitat? Ara per ara, són uns pèssims gestors, ja que ni tan sols han sabut revisar la comptabilitat. En lloc de creure la senyora De Cospedal, seria més raonable i ens sortiria més a compte creure ulls clucs en la Mare de Déu de Fàtima i en les profecies confiades a les pastoretes a les quals es va aparèixer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Anauaferpunyetes, fa mes de 14 anys
He volgut dir un abús d'autoritat propi de fatxes i fatxendes.
Valoració:8menosmas
Per Anauaferpunyetes, fa mes de 14 anys
No entenc com així els mallorquins hem d'aprendre a xerrar castellà per la força, tant si volem com si no volem. Això és un abús d'autirutat propi d'un estat totalitari.
Valoració:5menosmas
Per Per un poble digne, fa mes de 14 anys
La senyora Cospedal, al disparar contra la nostra dignitat ha mostrat no conèixer-nos gaire, ignorant que la nostra dignitat, com a poble, està enfonsada fa molt de temps i no cal gastar-hi bales. D'altra banda, cecs no ho som, però cretins... Si encara hi ha la meitat de la població que està disposada a votar els qui volen, ben obertament, acabar amb la nostra llengua i cultura... De què ens poden titllar? De patriotes superintel·ligents? Traguem la nostra dignitat a flot, i veureu com canvien les coses!
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente