algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
11°

Envilir

Ja tenim el temari polític: la prioritat dels nacionals sobre els immigrants i la revenja legal com a única compensació davant la delinqüència. És clar que no ho plantejaran amb aquesta sinceritat, però la dreta sembla decidida a no esperar que la recuperació de l'economia dels espanyols els foti les expectatives carronyaires i posa sobre la taula la immigració com a problema, i no el problema de la immigració, i l'enduriment de les penes, en lloc de debatre sobre l'Administració de Justícia i la delinqüència. És clar que la immigració ha causat disfuncions en un país en què el benestar no assoleix les quotes dels nostres veïns.

Però no són els immigrants els responsables d'un sistema econòmic basat en la bimbolla urbanística que exigia mà d'obra a balquena i sense qualificar. Com tampoc assaborir la revenja d'endurir les condemnes no resol el problema de la delinqüència. Ambdues actituds, anunciades en nom de la millora de la societat, l'únic que provoquen és l'enviliment dels individus que la constitueixen. Una societat formada per individus envilits degenera fins a votar els salvapàtries que l'embruten.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 13 anys
De fet, molts immigrants des tercer món que fan feines que naltros no volem, en es seus països en feien de ses de carrera universitària
Valoració:-2menosmas
Per Kalodian, fa mes de 13 anys
Sense qualificar hi ha més espanyols que immigrants, que consti, perquè entre la mà d'obra procedent de la UE 27, no trobareu analfabets ni gent sense estudis al nivell dels espanyols, però és que fins i tot les estadístiques ens diuen que entre els africans i asiàtics hi ha menys analfabets que entre els espanyols.
Valoració:-11menosmas
Per Miquel, fa mes de 13 anys
Mentre els progres penseu que l'economia d'un país funciona com una casa de caritat anirem econòmicament de cul. Mirau Dinamarca i Suècia, els països més avançats del món el que han hagut de fer amb els inmigrants. NO cal inventar res. Basta mirar els sistemes dels països que han començat ja a sortir de la crisi. Aquest puta país nostre no té terme mig: o corruptes o quixots.
Valoració:16menosmas
Per COQUE, fa mes de 13 anys
Que bueno eres Ferran, se me caen las lagrimas de los ojos...
Valoració:6menosmas
Per Miquel, fa mes de 13 anys
Xaume: estàs posant d'exemple dos casos extrems. Jo parl de l'immensa quantitat de gent mallorquina que, com jo, hem nascut, viscut i pagat tota la vida els impostos aquí a Mallorca i que ara, perquè ens miri un metge, hem d'esperar un promig de tres mesos. Jo vull que els metges atenguin tothom, però no vull esperar més temps que la gent que acaba d'arribar. O hem de ser hipòcrites? Tu saps que en sanitat i en ensenyament ells tenen una atenció especial. El que no se pot fer és aplicar el concepte de justícia només al col·lectiu més desfavorit.
Valoració:8menosmas
Per xaume, fa mes de 13 anys
Un home sense feina i sense subsidi d'atur es veu obligat a robar per donar de menjar als seus fills. Ja tenim un delinquent perillós. Que caigui a sobre d'ell tot el pes de la llei.

Un banquer s'aprofita de la tragèdia d'un pais i cobra comissions damunt els donatius dels ciutadans. Ja tenim un excelentissim senyor.

Quina merda de món...!!!
Valoració:-1menosmas
Per fogater, fa mes de 13 anys
Alerta amb això, Miquel, i què passa amb els "nacionals" que sempre han fet feina en negre, per exemple, no perquè hagin volgut sinó perquè no els han fet mai cap contracte? Si anam fent parts i quarts sempre hi haurà més injustícies que si tothom és igual. Ara bé, això no treu que hi ha immigrants que se'n van a Son Dureta i se pensen que els han de besar els peus i a la primera que els posen al lloc que els pertoca ja comencen a parlar de racisme i coses per l'estil. I tampoc no és això.
Però, qui havia dit que la convivència era fàcil?
Valoració:5menosmas
Per Miquel, fa mes de 13 anys
Idò m'hauràs de perdonar, Ferran, però jo trob perfectament legítim que els de tota la vida ( els que fa 35 anys que pagam inpostos i seguretat social) tenguem prioritat sobre els nouvinguts. Com també em sembla lògic que la justícia castigui els delinqüents. Tot això independentment de qui tengui la culpa d'haver provocat aquesta situació.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente