algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

El 2010, marcat pels escàndols

L'any preelectoral viurà una gran activitat judicial, unida a la crisi. Però quin factor pesarà més a les urnes?

Comença un dels anys més difícils que es recorden per a la política balear. Per tres motius: el primer és la crisi econòmica, que encara serà molt dura. El segon és que, durant els pròxims mesos, els escàndols judicials continuaran marcant la dinàmica política.

I el tercer és que es tracta d'un any preelectoral, el qual, segons els experts, és el que acaba marcant les tendències i les preferències de vot. Tot plegat, augura un any complex. Dos partits es veuen fortament embolcallats en escàndols. Tant el PP com UM tenen citats els seus expresidents, Jaume Matas i Maria Antònia Munar. Al darrere hi ha una llarga llista de polítics imputats.

Aquests fets, lligats a la corrupció, quan a poc a poc s'acosten les urnes, afavoreixen l'esquerra. El PSOE, llevat del cas del president d'Eivissa, Xico Tarrés, no té cap imputat, mentre que el Bloc es manté immaculat. Però no s'ha d'oblidar que l'esquerra gestiona una crisi terrible i que fa que molta de gent ho passi ara molt malament. Què hi pesarà més, a les urnes? Aquesta és la gran pregunta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Ex-votant, fa mes de 13 anys
Què hi pesarà més? L´ABSTENCIÓ.
Valoració:2menosmas
Per Crits, fa mes de 13 anys
I és que pareix que només vos preocupen ses futures eleccions. Tanta por teniu que no guanyin es vostros?

Perquè no deixau anar aquest cuento d'una vegada, i vos preocupau una mica de ses coses importants?
Valoració:2menosmas
Per Lliures,iguals,solidaris-Llis, fa mes de 13 anys
I tanmateix no són tan immaculats ni immaculades els i les que comparteixen el pa i les estovalles amb els corruptes.
Valoració:10menosmas
Per J.m, fa mes de 13 anys
Els 5 d'Esquerra, son tots regidors d'un poblet, que varen ser donats de baixa en coneixerse la seva imputacio. Fa unes setmanes els varen absoldre. Tant de bo tohom actuas igual...
Valoració:5menosmas
Per J.m, fa mes de 13 anys
Els 5 d'Esquerra, son tots regidors d'un poblet, que varen ser donats de baixa en coneixerse la seva imputacio. Fa unes setmanes els varen absoldre. Tant de bo tohom actuas igual...
Valoració:2menosmas
Per ANTONI, fa mes de 13 anys
Crec que la corrupció no afecta per res als votants de dreta i sí als d'esquerra-nacionalistes. La crisis no més beneficia a la dreta, per tant nacionalistes i esquerra baixarà estrepitosament, el vot de dreta creixerà i l'abstenció pujarà, per tant el PP governarà per majoria absoluta. UM romandrà un important recolzament perquè el seu vot es interessat-corrupte. N'Aina Calvo la millor política que ha donat Balears des d'en Ramón Aguiló. El grup Serra perd la seva capacitat de llevar i posar polítics.
Valoració:4menosmas
Per Pere Antoni., fa mes de 13 anys
Crec que el millor vot serà el vot en blanc. Els polítics que tenim no es mereixen altra cosa.
Valoració:1menosmas
Per Joan toni, fa mes de 13 anys
Jo penso que el que marcarà el vot dels nostres ciutadans es la mala actuació de la batlessa aina calvo, la qual s'ha lluit amb la proposta de movilitat, s'hagués pogut dedicar tot aquest capital a ajudar els ciutadans! aquest carril bici es un perill per a tothom: vianats, ciclistes, conductors...a veure si pensem una mica més les coses! que Mallorca no és Holanda. I una altre curiositat, en relació als països baixos, perquè na Calvo encara deixa desenvolupar la prostitució al casc antic? pq els hi lloga els vpo? pq deixa reformar els baixos del carrer ferreria per a l'exibició de la prostitució a l'estil holandes??
Valoració:-10menosmas
Per Pep Morlà, fa mes de 13 anys
Si volem que es torni a reeditar el Pacte a les institucions a la propera legislatura, aquest any preelectoral s'hauran de prendre decisions valentes que marquin clarament una manera de fer diferent a PP-UM; complementàriament, la sortida a la llum de nous casos de corrupció o de sentències judicials contra polítics corruptes també pot ajudar, però menys del que es pensa. Si es continua amb aquesta manera de fer política tímida que es limita a "qui dies passa anys empeny" tornarà a governar el PP.
Valoració:3menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 13 anys
S'ha d'esser molt ingenu per pensar que a les properes eleccions no guanyarà el PP. El victimisme els ha ajudat a girar la truita i presentar la fiscalia anticorrupció com un òrgan al servei del PSOE (la qual cosa tampoc no em vendria de nou, perquè PSOE=PP). El votant fidel del PP es creu tota aquesta historieta de la persecució judicial i no canviarà el seu vot. El votant d'esquerra està decebut pel desgovern del Pacte, que ha incomplit nombroses promeses electorals (Son Espases, urbanisme a la carta, parc de les vies, monument al Baleares, etc.) i voldrà castigar els partits que el componen amb l'abstenció. I UM quedarà igual, perquè ja sabem que allò no és més que una xarxa d'interessos econòmics i de subvencions a dit. Així doncs, el 2011 tendrem novament a les institucions la UTE PP-UM.
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente