nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La igualtat

El problema de Son Gotleu no es resoldrà mai amb acusacions de xenofòbia als pobladors tradicionals

El regidor Eberhard Grosske llançà ahir un dur atac contra els veïns de Son Gotleu que fan costat a Ginés Quiñonero, president de l'Associació Orson Welles, afirmant que "no admetrem discursos xenòfobs". Sembla, però, que els pobladors tradicionals del barri no demanen cap mesura discriminatòria envers els nouvinguts extracomunitaris. Simplement, reclamen igualtat davant la llei. No volen ser més que ningú, però tampoc no volen ser menys, ni sentir-se amenaçats, ni poden suportar que a la seva barriada es vulneri la llei de manera sistemàtica. No hi ha connotacions xenòfobes a denunciar aquests fets. Per contra, hi ha una profunda convicció democràtica per la qual tothom ha de rebre el mateix tracte.

Ningú no pot ser discriminat per qüestió de raça o creença. De la mateixa manera, ningú no pot tenir patent de cors per qüestió de raça o creença. Consentir-ho en nom d'un estrany pseudoprogressisme és pervertir els principis democràtics. La gent de Son Gotleu ja té prou patiments perquè, a sobre, se l'acusi injustament de xenòfoba. Amb verins d'aquest calat, difícilment s'aconseguirà la integració social a les barriades més conflictives de Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Don yo, fa mes de 14 anys
Pues por tus palabras parece que en el barco estabas en la cocina todo el dia y aprobarías letras pero con tu sensibilidad filosofía deberías repetir curso que parece que tienes un master en egolatría. Paz y Amor nen.
Valoració:-2menosmas
Per Don Tú., fa mes de 14 anys
A Don Yo: Navegant amb el "Poseidón " pel Mediterrani. Amb el "Gabón" per Àfrica i amb el "Cabo San Vicente" de la Ibarra, per América.

De jove vaig esser marí.

La part continental en tren i en cotxe particular.

No és més que un pobre imbécil i ignorant que davant els que no li convé creure, vol fer mentider a l'altre.

Si em vol envesdtir per una altra banda, li diré que vaig estudiar "Filosofia y Letras" a Barcelona un poc abans que aquí es muntès la UIB. Ho dic perquè m'ha estirat la llengua.
Valoració:-4menosmas
Per Don yo, fa mes de 14 anys
Anan en bus don tú
Valoració:1menosmas
Per Don yo, fa mes de 14 anys
I que la coneixes anan amb sense devallar fins arribar al jaqussi.Ja te hauries de donar conta que persones són persones no es distigueixen pel seu lloc d´origen, serás com en Durán que no es dona conta i es fa es beneit. jajaja
Valoració:2menosmas
Per Mallorca for everybody, fa mes de 14 anys
Groske, quan t'en vagis a viure a son Banya es faràs credible.
Valoració:5menosmas
Per Mallorca for everybody, fa mes de 14 anys
Cada dia, cada mallorqui s'ha d'aixecar disposat a demostrar que es molt tolerant, malgrat parli mallorqui, que a Mallorca hi cap tot hom i que de drets, hi caben 10 milions de persones. I Groske es deu aixecar disposat a demostrar que es mes progre que ningú, que la tolerancia real s'ha d'aplicar a la força als mallorquins...Jo li proposaria un curs d'adaptació també real, consistent en anar a viure dos anys a una comunitat de propietaris, de les mes conflictives, per posar exemple. Despés ja podria opinar amb propietat.
Valoració:7menosmas
Per Cuitadà, fa mes de 14 anys
Esperem que en Groske aprengui d'aquest incident de Son Gotleu, per tal de no insertar la gent de Son Banya repartida per les barriades de palma. Si al final ho fa, correm el risc d'aquets prolemes ètnics, entremesclats amb la corrupció i trafic de drogues.
Valoració:9menosmas
Per Maria, fa mes de 14 anys
Jo crec que el remei a tot aquests mal rau en l'educació de cada un. No cal anar molt lluny per veure que no ens eduquen bé en la tolerància, en aquestes opinions en trobem uns quants exemples, no? Jo crec que hem de respectar el que pensen els altres encara que creguem que estiguin equivocats, tenen dret a estar-ho. Tots creim tenir la veritat absoluta i no és així. Sentim ràbia i no la sabem controlar, el més fàcil és la violència (verbal o física). En aprendre a controlar les nostres emocions i a canalitzar-les cap a coses més positives (això ja s'aprèn de petit) llavors el problema desapareixerà. Volem que els polítics arreglin coses que no estan al seu abast?
Valoració:-4menosmas
Per Pep, fa mes de 14 anys
Darrerament veig que ho llegeix molt gent que la seva llengua materna és el castellà, però que està clar que dominen perfectament el català.
Està bé no?,,, vol dir qe no és una llengua molt difícil d'aprendre si ets castellano-parlant.
Per cert, no crec que els comentaris del fart de demagogia siguin tan dolents per posar-hi tants vots negatius.
Jo em mereix més.
Per cert la solució no és el confrotament, sempre és el diàleg.
Valoració:0menosmas
Per Don Tú., fa mes de 14 anys
A Don Yo: A qui ara donen pel sac és als espanyols. Gitanos i africans. Els mallorquins ja ho hem superat.

Conec Tunisia, Marroc, Senegal, Cabo Verde, Brasil, Uruguai, l'Argentina, Portugal, França, Suïssa, Alemania, Rep.Txeca, Grécia, Italia, Malta i Turquia.
Li basta. Encara es dels que se pensen que els mallorquins som uns pobres ignorants que lladram?. Pobre Don Yo...Mai n'encerten ni una.

Me'n vaig anar de Son Gotleu fa sis anys (a BOB)
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente