nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

No vagi per dit

De la Via Alemanya...
S'ha de retirar del nomenclàtor de Palma la Via Alemanya perquè honorava el Reich de Hitler? Segurament hi hauria un terratrèmol a l'Alemanya actual, amb la qual existeixen lligams socials i econòmics que justifiquen sobradament la importància del carrer que du aquest nom.

...al carrer de Tarragona
Molt a prop del centre de la ciutat de Tarragona es troba el carrer de Mallorca, paral·lel amb el d'Eivissa i perpendicular al del rei en Jaume. De la costa tarragonina sortí l'expedició que conquistà Mallorca el 1229, i d'aquesta ciutat, que fou imperial amb August, eren els arquebisbes Aspàreg de la Barca i Guillem de Montrí, decisius en la conquesta d'ambdues illes. Aquí, el carrer de Tarragona és a Son Anglada, per darrere el polígon de Can Valero, com hem dit aquests darrers dies. No està asfaltat i acaba en un mur on comencen les construccions il·legals. Ara, quan potser vénen canvis per la Memòria Històrica, Cort podria pensar i ubicar "Tarragona" en un lloc més merescut.

Per la cançó en català
L'associació Amics de Maria del Mar Bonet fa una recollida de firmes per la cançó en català. Els que hi vulguin ser poden visitar el web: xww.bonet.amics.ppcc.8m.net.

Convidada a Clint Eastwood
Ara que el museu de Petra dedicat a Juníper Serra ha complert 50 anys i treballa per fer coneixedora la seva figura, l'ambaixador dels EUA a Espanya, Arnold Chacón, s'ha compromès a fer arribar una invitació a Clint Eastwood perquè conegui les instal·lacions. Eastwood va ser batle de la ciutat californiana de Carmel, fundada el 1870 per fra Juníper i centre administratiu de les missions. Una visita de l'actor seria la millor promoció possible per a la casa museu de Petra.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 14 anys
Pel Terreno hi ha carrers dedicats a Anglaterra i França i, per tant, en podrien dedicar algun a Alemanya i Portugal; si hi ha una plaça de París, també n'hi podria haver una de Roma; i a l'Argentina dedicar-li algun carrer a algun barri on abundin noms de països de fora d'Europa; però sa confluència de ses "vies" Alemanya, Portugal i Roma i sa dedicatòria a l'Argentina de sa tradicional Ronda de Ponent fan mala olor
Valoració:0menosmas
Per guillem, fa mes de 14 anys
Sí, els alemanys aluciaran tant si els lleven el nom del carrer com si saben que hi ha carrers amb el nom de nazis.
I lo de Tarragona és un insult gros, venga dedicar avingudes a Méjico i a Querétaro, i els nostres germans catalans a l'extrarradi i sense asfalar. Això deu venir del temps del batle del monolit, en Dezcallar Montis aquell.
Valoració:1menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 14 anys
No som partidari de canviar el nom als carrers dedicats a Alemanya, Portugal, Roma i Argentina. Però sí canviar el nom de "via" dels tres primers ja que crec que quan els el varen posar ho varen fer per la ressonància imperial romana que té: Via Apia, etc.
Valoració:0menosmas
Per Guillem Bassa, fa mes de 14 anys
Pot ser els Alemanys sentiran vergonya que a Mallorca honorem amb un carrer a un militar que jurà fidelitat a Hitler i que a més dedicasin un carrer a l'Alemanya Nazi. Que en sou d'espavilats.....I que diran els Argentins i els Portuguessos, Com ells no son turistes i no deixen peles, els podem fotre un carrer. Hay hay, que en sou de materialistes¡¡¡
G.B
Valoració:3menosmas
Per Gran Borino, fa mes de 14 anys
Però si en Clint Eastwood quan era batle de Carmel no sabia ni on era Espanya i, per tant, no tenia ni idea ni interès per saber on era Petra.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente