algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
14°

Barcelona capital

Escric aquestes línies des de les Rambles barcelonines, de manera que vos parlaré de Barcelona. Aquesta ciutat ha recuperat visibilitat i respecte internacional en els darrers temps. Hi han ajudat, sens dubte, els triomfs del club esportiu que du el nom de la ciutat, però també altres esdeveniments que han situat Barcelona en el rànquing de les ciutats amb més anomenada del món.

La pel·lícula de Woody Allen Vicky, Cristina, Barcelona, l'inici de la gira mundial d'U2 i el final d'etapa del Tour de França, han tornat a situar la Ciutat Comtal en el mapa de les capitals del Món. Acaba de sortir un nou número de la sempre interessant revista Cultura que, amb articles d'Enric Marín, Ferran Mascarell, Isabel-Clara Simó, Josep Ramoneda i Ferran Sáez, dedica la seva principal reflexió a respondre a la pregunta: "Barcelona, capital de la cultura catalana?"

Particularment, ja fa anys que tenc una resposta a la qüestió: Barcelona no tan sols és la capital de la cultura catalana, sinó que a més a més és la capital econòmica i social dels Països Catalans. El que passa és que no n'exerceix.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Inmi, fa mes de 14 anys
El típico artículo de un alcahuete de la tribu.
Valoració:-4menosmas
Per Joan Capó, fa mes de 14 anys
Sensacional l'article de Francesc Puigpelat a e-noticies.com sobre el concert de Bono a Barcelona. Estupidesa, evasió d'impostos, hipocresia, incivisme,...
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente