algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Llevar ferro amb la llengua

Està clar que el conseller Thomàs vol llevar tant de ferro com pugui a la qüestió lingüística dins l’àmbit sanitari. Prioritza una bona atenció mèdica i poder disposar de tots els professionals que facin falta per sobre de qualsevol altra consideració.

El problema és que aquesta qüestió se li ha complicat més del compte i que ara el nou decret del Govern pot crear decepció entre tots els col·lectius que han apostat fort per gaudir d’una assistència mèdica en la llengua pròpia. És a dir, una atenció més propera, càlida i en la qual sigui primordial el contacte amb el pacient.

Si s’actua amb tacte i habilitat política, aquesta situació es pot reconduir. Si els metges comprenen que aprendre català incrementarà el seu reconeixement social, la qüestió deixarà de ser un problema. I és tasca del conseller Thomàs aconseguir-ho.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan de Balàfia, fa mes de 15 anys
Es problema és que si es facultatiu et discrimina per motiu de llengua ja no hi ha bona atenció. És igual que si tracta amb desdeny un pacient negre pes fet de ser-ho o en tractar una pacient li fica mà o fa comentaris grossers sobre es seu sexe: pot sebre molt de medicina però no està capacitat per a exercir-la precisament per sa seua baixa qualitat humana.
Valoració:0menosmas
Per Cavall Verd, fa mes de 15 anys
Riera, tu no saps escriure en català. El teu lèxic és estándard, com de congelador o de microones. No coneixes les revolades linguístiques pròpies del bellíssim català de Mallorca. Escrius en una llengua fada, somorta, estrictament formal i aigualida. Una pena, Joan
Valoració:2menosmas
Per Joan, fa mes de 15 anys
I tú, me puedes decir en qué lengua escribes?

Trad. I tu, me pots dir en quina llengua escrius?
Valoració:2menosmas
Per AJMM, fa mes de 15 anys
Como siempre vivis de las ideas.Haber si os enterais, q en Mallorca hay deficit de personal sanitario, cubierto por personal q va rotando, q viene y se va.¿Preferis tener asistencia en catalan pero con deficit en personal? decidle a una enfermera de granada q vaya a estar 2 años q aprenda catalan, decidle a un medico de Avila q venga 3 años q aprenda catalan...si es q en esta isla hay mucho intelectual de boquilla q se niega a ver la realidad y todo lo haceis una cuestion de orgullo, eso si los q tanto hablais seguro q teneis los pequeños problemas cotidianos mas q solucionados.Progres-burgueses-superguays.
Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente