muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

Estratègies fungibles

Estaràs ha vist les orelles al llop i no sembla disposada que li fugin vots per l’encletxa del nacionalisme radical que ha obert Rosa Díez. La legislatura del saqueig serví per inflar grupuscles anticatalanistes i personatges d’incommensurable egolatria que ara pretenen cobrar-se el protagonisme pactat. El PP té quasi la meitat dels vots gràcies a una calculada indefinició per abastar tota la dreta. Ara, aquests moviments per refer les senyes d’identitat del partit –exigides pels animalons alimentats pel mateix partit– posen en perill el difícil equilibri intern.

Però una cosa és l’estratègia i una altra els esdeveniments que se succeeixen més aviat del que els estrategues poden respondre. Imaginau tots els cervells que envolten Estaràs pensant en IB3 bilingüe, en regionalismes de pa en fonteta i, de sobte, Nadal accelera una crisi amb la finalitat de ser batle de Palma. A més del cost electoral de dar-li suport i de la reculada en la lluita amb UPyD, de rebot (i, si topa, queda) Jaume Font, el residual, pren fua com a president del Consell... (continuarà, o no).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per inmi, fa mes de 15 anys
Sr Aguiló:
¿Y un poco de autocrítica que tanto nos enseñaban en las reuniones del partido?
¿IB3 bilingüe? ¿porque no? ¿No es bilingüe baleares?
Cuando habla de "nacionalismos radicales" ...¿ porque no se pone un espejo delante?
Valoració:0menosmas
Per Pere, fa mes de 15 anys
Finalment els principis del grup de Carlos Delgado s'han acabat imposant. Era qüestió de temps perquè la indefinició del PP només se mantenia perquè ningú mai havia posat en evidència la nul·litat ideològica dels panxacontents dels seus dirigents. La dreta política que protagonitzen Delgado, Círculo Balear, Grup Ramon Llull, El Mundo-El Dia... està molt més organitzada, és molt més culta, está molt millor adaptada als nous temps i sintonitza molt més amb el votant que la dreta panxacontenta engreixada per Matas, Estaras o Rotger. I Estaràs, a la fi, se 'ha adonat i ha dit adéu a la uniformitat catalanista del establishment balear. A les pròximes eleccions, PP+UPyD majoria absoluta
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente