algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

La sobtada mort de Jörg Haider

La desgràcia ha acabat amb la vida del líder de l'extrema dreta austríaca quan creixia electoralment enmig de la crisi

El mala sort ha volgut que per un inesperat accident d’automòbil perdés la vida el polèmic Jörg Haider, líder de l’extrema dreta austríaca, que en els darrers comicis havia aconseguit un important increment dels vots per al seu partit. Haider era conegut per seus missatges ultranacionalistes, per la seva subtil però efectiva xenofòbia, i per la seva habilitat a l’hora de no criticar l’època de l’Àutria aliada dels nazis. En aquell temps, 65.000 jueus vienesos foren deportats i en gran part exterminats.

La mort d’aquest líder arriba no només quan ascendia electoralment, sinó que coincideix amb l’inici d’una duríssima crisi econòmica. Cal recordar que Hitler (d’origen austríac) arribà al poder a Alemanya per les urnes el gener del 1933, en plena crisi després del crac del 1929. Anys despré s’annexionà a Àustria amb el suport d’amples capes de la seva població per potenciar el Reich, que desembocaria en la Segona Guerra Mundial. A Àustria i a l’Europa central hi havia preocupació per l’ascens de Haider, que tenia un ressò important entre les capes mitjanes amb temor d’empobrir-se. Però l’asfalt ha segat el seu destí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 15 anys
El pitjor és que puga haver-hi un recanvi que faci més mal que ell. Bé, amb en Pim Fortuyn sembla que no n'hi hagué però jo record com en Hassan II fou succeït pes seu fill, en Mohamed VI, que no és ni de bon tros mellor que son pare. Per cert, aquest editorial és de dia 12 i no de dia 11, com figura
Valoració:1menosmas
Per Marc, fa mes de 15 anys
Per ventura podria sonar una mica cru, però la mort de Haider no em sap gens de greu. Com que avui no trobaré cava, brindaré amb vi i cervesa, i un gintònic.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente