Es Guix de tots
Existeix una pregunta de gran recorregut filosòfic i políticament mala de concretar: què és el bé comú? Se suposa que les institucions, quan ni prevariquen ni governen pel benefici privat d’uns quants, són les encarregades d’elaborar les normes que el garanteixin. Però qui el determina? Són els habitants d’Escorca els dipositaris de la sobirania de tot allò que afecta el seu municipi? O la protecció de Tramuntana és un bé comú d’un comú més gros que els seus habitants? Acostar el centre de decisió polític al ciutadà, és sempre el millor? Molts dels casos de corrupció coneguts podrien induir a pensar que l’apropament, especialment quan facilita la familiaritat, no ha estat la solució eficaç per a la millor administració pública i que es necessiten institucions més allunyades que la garanteixin. El Consell garanteix el bé de tots quan s’enfronta a la voluntat majoritària dels més propers a l’objecte de decisió però, també és cert, a aquests els negarà beneficis que altres tengueren. Tot té un preu i som els beneficiaris els que solidàriament l’hem de compensar.
També a Opinió
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- Vidal comença una «campanya de pressió» perquè el nou canal de RTVE en català arribi a les Balears
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Com així les Illes Balears s’han salvat de la gran apagada elèctrica?
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Quina mania per fer-me propietari de tot. Jo no veiiug un $ del Guix, no soc propietari i no és de tots. El Consell garanteix el bé comú ara perque abans volia el bé del editor d´aquest diari i de la seva musa
Totalment d´acord, se tindrà que pagar el peatge corresponent per les males intencions que es tenien previst fer...