cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 25°
27°

La pitjor selecció del món

Quina és la pitjor selecció de futbol del món? Vos ho heu demanat mai? Doncs sembla que les dades apunten cap a la selecció nacional de Montserrat.Montserrat és una illa, actualment sota domini britànic, de les Petites Antilles situada al mar del Carib. Al nord hi ha l'illa de Redonda i a l'est la d'Antigua, totes dues pertanyents a l'estat d'Antigua i Barbuda, i al sud el pas de Guadeloupe separa de l'illa francesa de Guadeloupe. Té una extensió de 91 km2 i una població de prop de 10.000 habitants.

El nom de l'illa l'hi va posar Cristòfol Colom el 1493 en memòria de la muntanya de Montserrat, massís muntanyós del Bages. Hi ha qui veu en aquesta dada una nova prova de la catalanitat de Colom.Bona part de l'illa, incloent-hi la capital (Plymouth), va ser devastada i dos terços de la població la van abandonar arran de l'erupció del volcà Soufrière el 18 de juliol de 1995. Les erupcions volcàniques han continuat des d'aleshores, per la qual cosa moltes parts de l'illa són inhabitables.

La selecció de futbol de Montserrat, controlada per la Montserrat Football Association Inc., que pertany a la CONCAF, s'ha guanyat a pols el títol de la pitjor selecció de futbol de tot el món. A causa de la ja ressenyada activitat volcànica, el combinat nacional de futbol ha pogut disputar pocs partits i alguns dels que li tocava jugar com a local els ha hagut d'acabar disputant fora del país. Les úniques victòries de la selecció han estat contra el combinat d'Anguilla per 3-2 de local i 1-0 de visitant a la Copa del Carib de 1991. El 30 de juny de 2002 es va disputar un partit per dirimir quina era la pitjor selecció del món. Aquesta peculiar final la disputaren els dos combinats nacionals pitjor classificats en el rànquing de la FIFA, Bhutan i Montserrat. De «l'altra final» se'n realitzà un documental titulat precisament The Other Final, dirigit pel neerlandès Johan Kramer. El film tracta de les vivències sorgides abans, durant i després d'aquest partit de futbol tan poc habitual, que es va disputar a l'estadi Changlimithang de Thimphu.

La idea de la pel·lícula va sorgir després que la selecció holandesa, no aconseguís arribar a la fase final de la Copa del Món de futbol de 2002 Kramer, el director del film, com que no podia donar suport a l'equip del seu país durant el campionat, va optar per organitzar un partit oficial entre les dues pitjors seleccions del món i fer-ne un documental. Les seleccions situades en aquell moment abaix de tot del rànquing, no podien ser més oposades entre elles, Bhutan, un petit país situat sobre el massís muntanyós de l'Himalaia, i Montserrat, una petita illa del Carib.

La iniciativa va ser acollida amb un gran entusiasme i va agafar molta importància per ambdós països. Tot i no ser jugadors professionals ni coneguts, tant els jugadors de Montserrat com els del Bhutan van ser tractats amb grans honors, amb sorprenents mostres d'estima i notable admiració per part dels habitants locals. El partit es va jugar davant de 25.000 espectadors, a la llotja hi havia el príncep de Bhutan, Dasho Jigyel Ugyen Wangchuk i tot el Govern al complet del país. El dia del partit, la selecció de Montserrat va acusar el notable canvi climàtic (es va jugar a 2250 metres d'alçada) i amb alguns problemes d'intoxicació alimentària per part d'alguns dels seus components. Els caribenys ho intentaren, però el Bhutan va mostrar una notable superioritat. El partit, arbitrat per l'anglès Steve Bennett, va finalitzar amb el resultat de 4-0 a favor de la selecció de l'Himàlaia.

Al final del partit, es va premiar les dues seleccions amb un trofeu molt especial: una copa dividida en dos, amb la qual cada selecció es va quedar amb una meitat del trofeu. La notícia del partit va tenir ressò arreu del món, ja que «l'altra final» es va disputar el mateix dia en què es jugava la final entre les dues millors seleccions de la Copa del Món de futbol de 2002, Brasil i Alemanya.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.