cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

25.000 clams per la construcció nacional

Si miram les coses a la curta, com si el món s'acabàs amb unes teleeleccions espanyoles, a les Balears, l'eix espanyolista dretes-esquerres PP-PSOE, ha fet matx i ja està dit tot. D'ara endavant, qualsevol candidatura no espanyolista que s'encaparroti a entrar en el joc dretes-esquerres, pegarà de carabassot al mur PP-PSOE i s'hi esclafarà. Per votar cosa dretana i no tudar el vot, l'electorat ja tindrà el PP. I Per votar cosa esquerrana, ja tindrà el PSOE.

Ara bé: si miram les coses a la llarga, ja tenim ben aclarit quines són les sortides que tenim davant el bipartidisme espanyol. Només en tenim dues: una, l'extraparlamentarisme. I l'altra, la construcció del tercer espai. I aquest tercer espai no pot ser altre més que l'espai nacional que ha començat a teixir Unitat per les Illes. D'acord que, amb 25.000 vots, no n'hi ha per repicar campanes. Però bé: podem dir de més verdes n'han madurat si tenim en compte la barrumbada de bipartidisme espanyolista amb què els mitjans d'adoctrinament espanyols han ofegat tota la campanya i la precampanya. A més del fet que érem davant unes eleccions espanyoles i no autonòmiques. I llavors que no només la marca «Unitat» partia de zero (com a l'any 2004 hi partia la de «Progressistes») sinó que també hi partia l'oferta netament en pla nacional amb què es presentava per primera vegada una candidatura.

Si una concepció política nova, amb tot el panorama descrit, compta amb els vots de 25.000 resistents convençuts, imaginau-vos què farà aquesta força a les autonòmiques vinents si ara mateix posa fil a l'agulla i aquests tres anys que tenim per davant "i no els tres darrers mesos amb quatre grapades" fuig com de la pesta de jugar a dretes/esquerres i posa messions de valent per la reconquesta nacional de la nostra terra.

La salvació de la llengua i del territori, la fixació del sostre de població i el combat de l'espoli fiscal són massa missatge, de contingut massa inassumible per al bloc foraster PPSOE i que afecta de prop massa mallorquins com per tirar la tovallola i no posar messions per l'eix nacional. Al Principat, l'electorat independentista ho ha deixat ben clar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.