cielo claro
  • Màx: 22.41°
  • Mín: 13.08°
22°

Unitat

Avui a les 20.30 tendrà lloc, a l'Auditòrium de Palma, l'acte central d'Unitat. La coalició de forces nacionalistes no ho tendrà gens fàcil. D'una banda, els canvis poblacionals no l'afavoreixen; de l'altra, el desencís generalitzat tampoc i, sobretot, hi ha un element clau que perjudica Unitat molt decisivament: el bipartidisme o el binominalisme.

Cada vegada que estam davant unes eleccions al Congrés o al Senat diem que el bipartidisme augmenta. És així, però en aquesta ocasió la tendència és encara més acusada i, de fet, ja podem parlar de binominalisme, de dos noms. La campanya és Rajoy-Zapatero, Zapatero-Rajoy, i fins i tot resta al marge, per sobreentès, el tema dels partits.

És perjudicial per a Unitat aquest bipartidisme? Sí, evidentment, però no només és perjudicial per a Unitat. És perjudicial per al conjunt de ciutadans de les Illes Balears. Per què? Perquè en aquesta campanya binominal les Balears no pintam una «regadora». Estic segur que dins el cap d'Antoni Garcias -candidat del PSOE- i Maria Salom -candidata del PP- hi ha idees referents a les Balears, bones idees, però el que és cert i segur és que aquestes idees queden eclipsades per la teatralització dels seus líders estatals. I, lamentablement, això és una mostra del que passarà després del 9 de març al Congrés i al Senat, on les Balears quedaran a la coa en els debats, ens els pressuposts, en la configuració de l'Estat, etc.

Només aquelles comunitats que tenen representants nacionalistes a Madrid se'n surten. La prova existeix i d'alguna cosa ens ha de servir aquest empirisme. I, ben probablement, Garcias i Salom compartiran moltes de les qüestions que Sampol plantejarà (si surt) al Congrés, però algunes les hauran de compartir en privat perquè la força dels aparells de partit no els permetrà fer-ho públicament.

A tots a Balears, fins i tot al PP i PSOE balear, ens convé tenir una altra veu, perquè tots hi sortirem guanyant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.