cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

Diverses possibilitats

No cerqueu lògica en el rebuig del senyor Nadal a la Llei d'Habitatge perquè, llevat que pertanyeu al reduït cercle del seu estaf, no coneixerem els vertaders motius d'aquesta sorprenent jugada. Si heu seguit el procés d'aquesta llei -feta amb vocació de ser una de les estel·lars de la legislatura- sabreu que la idea de fer possible la utilització dels sòls rústics de transició per a la construcció d'HPO, mitjançant el conveni amb els promotors pel qual les promocions serien amb un 50% d'habitatge de preu lliure, va ser una aportació del sector uemita del pacte de govern. Eren els del Bloc els més reticents a aquesta ocupació del rústic i els que, a la primera filtració del document (i ara no em faceu dir qui filtra el projecte, precisament), posaren emperons. El govern Antich no és una bassa d'oli, evidentment, però més o menys ha articulat sistemes de debat intern allunyats de la pressió de les càmeres. Amb estires i arronses, propis de tot pacte en la diversitat, el document va poder ser presentat pel conseller Carbonero amb la complicitat dels grups que donen suport al Govern. Grups que, conjuntament i sense embuts, signaren les esmenes de millora a la llei amb data d'entrada en el Parlament el passat dia 5. Per si qualcú no ho ha entès: les esmenes van signades pels portaveus del PSOE, Bloc, UM i Eivissa pel Canvi. Se suposa que les signatures són autèntiques i que el portaveu uemita hi estampà la seva sense coercions impublicables i amb el coneixement i suport del seu partit.

Per què dues setmanes després apareix el nou president d'UM a dir que allò no serveix als seus interessos? Possibilitat a) Ningú del grup parlamentari consulta amb el seu president la postura del partit vers una de les lleis més importants. Possibilitat b) El senyor Nadal ha patit insuportables pressions dels propietaris de sòl urbà que veuen esbucar-se les seves perspectives d'especulativa pilotada. Possibilitat c) Hi ha mar de fons en el partit i les demostracions de força del president són un avís als que pretenen fer-li el llit. Possibilitat d) El nou president vol que el senyor Antich el reconegui com a únic interlocutor vàlid i aquesta ha estat la manera d'exigir presència. Possibilitat e) Ni puta idea del que passa pel cap dels que trenen aquesta maniobra perquè disposen d'una secreta informació de conjuntura econòmica amb la qual justifiquen que avui no siguin vàlides les solucions proposades dues setmanes abans. Possibilitat f) Ni puta idea perquè no en tenc ni puta idea.

Ja haureu pogut endevinar que, posats a triar, em qued amb la f) i esper a veure què passa dimarts vinent en el Parlament quan UM hagi de votar les pròpies esmenes. Del que n'estic segur, perquè trepitj carrer, és que o el govern Antich demostra decisió i capacitat per governar o els seus components ho pagaran molt car, especialment els partits petits que no tenen la capacitat del PSOE per aguantar. Així les coses -si no el deixen governar-, el més intel·ligent serà deixar que ho facin els altres, tal com feren la passada legislatura amb el resultat electoral que tots coneixem i que cadascú arrambi amb el seu mort.

ferranaguilo@ono.com

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.