muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Contracte

El Partit Popular ha tret a la llum dues grans propostes electorals: plantar 500.000.000 d'arbres en quatre anys i fer un contracte d'integració per a immigrants. Sobre els 500 milions d'arbres només cal dir que és una magnífica proposta per acabar amb l'atur. Es veu que a Rajoy li agraden els reptes perquè plantar 324.000 arbres diaris no és tasca senzilla.

Sobre el contracte d'integració es poden dir també moltes coses. Evitaré parlar dels comentaris de l'exministre del PP, Arias Cañete. No val la pena comentar dois, per molt populistes que siguin.El PP proposa un contracte pel qual els immigrants han d'aprendre la llengua, respectar els costums i complir les lleis.

S'imaginen que hagués dit Rajoy, i tots els seus, si Unitat per les Illes proposàs que tots els immigrants haguessin d'aprendre català i ballar ball de bot per no ser expulsats?Tenc la sensació que s'ha fet una passa cap a un camí fosc i sense sortida. Perquè, d'altra banda, quina llengua i quins costums seran obligatoris segons Rajoy? Totes les llengües oficials? Només el castellà? Anar a missa? Assistir a les curses de braus?

Algú, pot pensar que faig preguntes òbvies perquè tanmateix Don Mariano només entén d'una Espanya uniforme i sense diferències, una Espanya en castellà i castellana. Sort que les eleccions arriben ben prest perquè la cosa està empitjorant a marxes forçades. De fet, no ens enganyem, allò que per a nosaltres és una barrabassada, a l'Espanya profunda "i no tan profunda" funciona molt bé. Rajoy no diu res sense saber que a algun lloc funcionarà. Això té un nom: insultar la intel·ligència de molts i jugar amb la ignorància d'alguns. Només cal esperar que tothom tengui capacitat d'esbrinar allò que és demagògia cutre i barata, i allò que són plantejaments polítics que realment cerquen una millora de la vida col·lectiva.En qualsevol cas, d'aquí una mesada sabrem què ha triomfat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.