algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

A la consellera d'Afers Socials

Ja sé que el vostre camp d'actuació és molt ample i que, com més feina hi fareu, més s'ampliarà. Sou, d'entre els membres del Govern balear, un dels membres que més sortiu a la premsa. Si no és diària, és quasi diària la notícia que per bé o per mal, us ateny de prop. Per a mi personalment, per raó d'estudis i per sensibilitat, me fer tot allò que comprèn la vostra tasca.

Dins el conjunt de les darreres actuacions vostres, m'ha cridat l'atenció la notícia que diu que heu signat una col·laboració prou interessant amb la UIB, que crea una especialitat en Gerontologia. És aquest un camp desatès, però que comprèn i té per davant l'estudi d'una població com la de Manacor, Inca, Marratxí i Calvià junta. Esper que aquests estudis no només valguin per crear consciència global a les illes sobre la vellesa, sinó també per espavilar els propis majors, perquè no ens conformem a ser convidats a bon menjars, i córrer d'un vent i d'un altre duits per Imserso o pels partits a l'hora de demanar-nos el vot. És ben hora que aquesta generació nostra -que avui compta ja els seixanta-cinc anys i més- malgrat les mancances que sofrírem de joves, tant en l'aspecte cultural com en el de manca de tècniques, com les que avui es poden fruir, bé idò, perquè aquesta la nostra generació deixi als que ens vénen darrera tota l'experiència i ciència acumulada per anys. Per la meva pròpia vivència de la vellesa i del contacte a diari amb els meus coetanis, vull anticipar que treballar amb majors per a un creixement personal, per a la autopromoció, per a l'adaptació al món d'avui, no és una tasca gens fàcil, ni crec que interessi a molts dels nostres.

L'altre dia em deia una bona amiga meva que la Universitat Oberta -més que per res- interessa als comptables de la UIB per la matrícula que els majors han de pagar. Jo no m'ho puc creure; però així es ven per les aules. Gràcies, consellera, per aquest altre gol marcat a favor del nostre col·lectiu, que malgrat no tengueu un aplaudiment massiu, hi ha algú de les generacions actuals que us ho valora, però que sense dubte ho farà la vostra pròpia generació, que d'aquí a dos dies en sereu els beneficiaris. Atentament:

Pere Barceló, sociòleg. Puigpunyent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.