lluvia ligera
  • Màx: 15.4°
  • Mín: 7.22°
10°

La festa de l'Estendard i la batlessa

Senyor director, Us agrairia que publicàssiu la meva carta a la secció de Cartes al director del vostre diari.
Benvolguda batlessa, He assistit a la festa de l'Estendard i he escoltat el vostre discurs.
Com que no hi havia anat mai no sé si és habitual que la batlessa converteixi el discurs en un míting del que pensa fer el govern municipal durant el 2008.

A part d'això, volia manifestar-vos que m'he sentit decebuda per la indefinició i manca de compromís demostrats amb el que significa la festa que avui celebràvem.

Ha parlat molt de respecte a totes les cultures, tradicions i costums que conviuen a Mallorca, però no he sentit que la llengua catalana, que va arribar amb el rei en Jaume, hagi de ser l'eix vertebrador i de cohesió d'aquesta convivència.

Ha dit que amb l'arribada del rei en Jaume ens incorporàrem a la civilització occidental i creàrem la nostra comunitat. Tan difícil és dir que els catalans que repoblàrem l'Illa hi duguérem la llengua i la cultura catalanes?

Ha parlat de la contribució dels immigrants al pagament de les pensions dels nostres majors i dels mallorquins que s'aprofiten d'ells i els lloguen pisos de manera fraudulenta; però no he sentit que aquests immigrants, a part de tenir els mateixos drets que nosaltres, tenguin el deure de respectar la nostra llengua.

Els mallorquins sempre hem estat hospitalaris amb tots aquells que han vingut aquí a trobar una oportunitat i a viure entre nosaltres.
Francament, senyora batlessa, tenint en compte el pacte que us ha permès governar i l'efemèride que commemoràvem, us he trobat molt poc compromesa. Pensau que els mallorquins ens veim constantment obligats a canviar de llengua perquè de cada vegada hi ha més persones que no ens entenen i que, moltes vegades per ignorància, ens miren amb menyspreu quan intentam parlar en la nostra llengua a la nostra terra. No he sentit que parlàs de cap actuació que pensi dur a terme el seu govern per tal de corregir aquesta injustícia.

Amb el desig que el 2008 sigui l'any del compromís amb la llengua catalana i que els partits polítics es posin d'acord per tal de defensar-la.

Molts anys a tots!

Margalida Palou, una ciutadana decebuda. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.