algo de nubes
  • Màx: 17.74°
  • Mín: 8.69°
17°

Comença la recta final de les generals

S'acosten unes eleccions generals molt dures i difícils. El PSOE de Zapatero no té clara la victòria. Diuen els experts que hi ha una desena llarga d'escons que ballen i que podrien decantar la victòria cap a un costat o cap a l'altre. Es diu que els socialistes poden obtenir mals resultats a Madrid, Navarra i Catalunya, encara que podrien millorar a altres bandes respecte als comicis del 14 de març. Hores d'ara el resultat és ajustadíssim. A això s'hi ha d'afegir que a Zapatero li pot fer falta el suport de Convergència i Unió i del PNB, i les relacions entre Zapatero i les dues formacions nacionalistes no passen, ni de lluny, pels seus moments més dolços. Cal recordar, també, que l'actual president va dir que només formaria Govern cas que el seu partit fos el que obtingués més escons. Són més dificultats per afegir al puzle.

A Catalunya la decisió del tripartit de marginar CiU pot passar factura a Zapatero. És la gran diferència amb les Balears. Aquí, fins i tot en els moments més difícils, el PSIB d'Antich mai no trencà els ponts amb Unió Mallorquina. Ara en recull els fruits. Les pròximes eleccions són fonamentals per a les Balears. Com és obvi, el pacte de centreesquerra illenc tendrà una legislatura molt més dolça amb Zapatero a la Moncloa que si comanda Rajoy. Cal recordar que en el quadrienni 1999-2003 el primer Govern Antich passà un autèntic calvari, amb constants menyspreus i ofegament financer per part d'Aznar . En conseqüència, el PSIB ha de desenvolupar tota la seva força per mantenir els actuals quatre diputats. No ho tendrà senzill. El 2004 es votà sota l'ombra de l'11-M. Ara els missatges socialistes han d'arribar a cada racó de l'Arxipèlag sense esperar que des de Moncloa es faci tota la feina.

Seran unes generals dures. La política de nacionalisme espanyol encès que ha desenvolupat Rajoy enganxa molts d'adeptes, però també provoca nombroses reaccions en contra.

Vénen dies de crispació, nervis i paraules gruixides. Massa per a una nació de nacions desenvolupada, madura i que hauria d'avançar molt més cap a la tolerància.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.