nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

I el PP, com es finança?

Vet aquí que l'interès del senyor Francesc Fiol pel finançament de l'Obra Cultural Balear i les seves paraules al Parlament sobre aquesta qüestió continuen inspirant reflexions i interrogants a aquest humil servidor de vostès.

Passàrem per damunt del curiós concepte de la gestió de doblers públics que demostra Fiol amb la seva pregunta. Resulta que l'exconseller d'Educació i Cultura (ironia no n'hi faltava a Matas) parteix de la base que si un polític decideix donar uns doblers públics a una associació és perquè aquesta actuï segons els interessos del partit d'aquell polític. Sí, ja ho sabem, que vostès funcionaven així. Bé, ho sabem perquè a part de tenir ulls a la cara, el mateix director general de Política Lingüística depenent de la conselleria, que el senyor Fiol dirigia i que nom Miquel Melià Caules, ho va dir als mitjans de comunicació.

Però no, les coses, en general, en democràcia, no van així. I a més a més el senyor Fiol i el seu subordinat amic Melià Caules saben de primera mà que no és la manera d'actuar de l'OCB. Supòs que si actuàssim així seríem més amics del senyor Fiol, però crec que qui més qui manco pot entendre que entre l'amistat senyor Fiol i l'honestedat, preferim la segona.

I precisament per això no volem aparcar el tema. En volem parlar tot el que faci falta. Qui estigui interessat en conèixer el finançament de l'OCB té a la seva disposició un full (que s'envia a tots els socis, entre els quals també hi ha gent que vota el Partit Popular) amb la memòria econòmica anual.

Però el cert és que l'interès del senyor Fiol per les (modestes) finances de l'OCB m'ha retrotransportat a un interès per un altre finançament, que com a ciutadà i com a demòcrata em preocupa intensament. Aquesta qüestió no és altra que el finançament dels partits polítics i en especial el finançament del PP.

Qui escriu aquestes paraules mesurades i madurades ha expressat alguns dels seus interrogants en altres ocasions. I de manera molt especial, ja va expressar per escrit en un article publicat en aquesta mateixa casa, la seva curiositat perplexa davant el desplegament propagandístic del Partit Popular en la precampanya i la campanya electoral de les darreres eleccions autonòmiques i municipals. Recordem-ho. El PP va fer una campanya amb tots els suports publicitaris possibles, abassegadora, aclaparadora i perquè no dir-ho amb la paraula amb la qual la definí molta gent aleshores: sospitosa.

I vés per on que, quan un fa preguntes sol ser per rebre respostes, però de vegades, aquestes preguntes en suggereixen d'altres. El senyor Fiol en té un rosari, de respostes. Ara voldria ser un servidor qui formula una sèrie de preguntes.

Qualcú em pot explicar com es financia el Partit Popular? És cert que rep una mitjana diària (diària!!!!) de 6.000 euros de «donacions anònimes»? Qualcú (si és possible que no sigui la mateixa persona que va jurar pels seus morts que no li havien retocat les fotos de la campanya electoral) pot posar la mà al foc pel finaçament del Partit Popular? Qualcú pot garantir solemnament i públicament que les arques del PP no s'han vist afavorides amb cap acció relacionada amb la ubicació del nou hospital als terrenys de Son Espases?

I, finalment, qualque representant autoritzat del PP pot garantir que el finançament del PP, ja que no és transparent, és absolutament legal?

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.