algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Secretisme amb el territori

Les mesures de protecció del territori que ha posat en marxa el Govern Antich s'han duit en el més estricte secret. Ni la gran majoria dels secretaris generals tècnics ni dels directors generals no sabien res de la protecció de les Fontanelles, ni de cala Blanca ni d'altres indrets. Només n'estaven assabentats alguns consellers. De fet, amb vista al Consell de Govern d'avui en què s'ha de tractar la qüestió, no hi havia documentació prèvia respecte del tema perquè no se'n filtràs res de res.

El nom de Son Espases

En alguns medis polítics i sanitaris es considera «massa cremat» el nom de Son Espases per a l'hospital de referència de les Balears. A més, es diu que la paraula Espases no és gaire adient per a un centre sanitari de primera categoria. N'hi ha que afirmen que s'hauria de cercar un nom digne i acceptable per tothom. Per exemple, hospital Emili Darder, en honor del darrer batle republicà de Palma, que era metge, però que sobretot era un científic i polític que s'avançà a la seva època. Darder tenia la mateixa ideologia que Manuel Azaña, ara reivindicat pel mateix José María Aznar.

Memòria històrica

Tanta demora al voltant de la decisió de Cort sobre el monument del Baleares a la Faixina de Palma fa pensar a persones interessades en la qüestió que no hi ha manera d'arribar a un acord entre la responsable municipal de Cultura, Nanda Ramon, i els principals dirigents de l'Associació de la Memòria Històrica, que només accepten que el monument es desmunti peça per peça, sense avenir-se a cap solució intermèdia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.