muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.07°
12°

Estaràs i IB3

Tots celebram que la presidenta del PP balear hagi rebaixat el to de placera major que emprà abans de les eleccions, quan era la candidata al Consell de Mallorca i per la seva boca sortien queixalades de foc. La Rosa Estaràs que es presentà despús-ahir al Parlament era una dona tranquil·la en les maneres, però tan descentrada en alguns aspectes com fa mig any. Poc ens importaria la deriva de la líder de l'oposició si no fos que hi ha una qüestió que ens afecta de manera tan directa que ho consideram com un insult cap a la nostra professió, la periodística, i com una escopinada dirigida a l'opinió pública. Ens referim a la idea que té la presidenta del PP de l'actual IB3 i la desmemòria o el filibusterisme que palesa. Segons ella, l'ens actual té un «color polític», està mancat de «transparència» i s'ha «catalanitzat».

Hem d'informar Rosa Estaràs que cap membre de la direcció o de la redacció de Diari de Balears no va ser convidat en cap ocasió a cap programa de debat polític, econòmic, social o cultural de la televisió pública que controlava el PP, com sí ocorregué amb tota la resta de mitjans escrits de les Balears, periòdics gratuïts i digitals inclosos. El vet a aquest diari no es gestà a IB3, sinó en el despatx principal del Consolat de Mar, des d'on l'antiga directora general rebia les ordres del seu cap, Jaume Matas.

Hem de recordar a Estaràs que alguns espais de la seva televisió varen ser socialment escandalosos, com quan l'autoritat judicial l'obligà a entrevistar el representant socialista Antoni Diéguez en compliment de la normativa electoral, o quan les càmeres ocultes penetraren en el monestir de la Real per descobrir, sense gens d'èxit, les motivacions «ideològiques» de la plataforma i els missioners del Sagrat Cor. Tanmateix, especialment insultant per l'audiència va ser el tractament que es concedí al cas promogut per Roque López, quan la redacció del diari El Mundo semblava haver-se traslladat a la seu d'IB3 per explicar les seves «investigacions» sobre la «corrupció» dels socialistes eivissencs en plena campanya electoral.

Rosa Estaràs faria bé de callar, perquè ella, els seus companys de partit i alguns dels seus periodistes més addictes tenen avui entrada a IB3. I ningú no els priva de parlar en espanyol, si ho volen fer. Perquè suposam que la presidenta popular no pot haver oblidat aquell episodi que protagonitzà Carlos Dávila, que com a director del programa Mira lo que hay demanà a un càrrec públic que no xerràs en mallorquí, que no se l'entenia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.