algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

UM (I)

Aquestes setmanes sentim parlar molt sobre el proper congrés d'Unió Mallorquina. El tema és important si, algun dia, UM ha de ser alternativa i no simple col·laborador ocasional del Partit Popular.Sembla que, ara, un dels debats que es planteja és la «lluita» Palma vs. Part Forana, però pens que, si ho miram amb una mica de perspectiva, aquest és un debat sense sentit.

D'una banda hi ha un batle amb experiència i excel·lent currículum, Miquel Ferrer i, de l'altra, una persona que té una llarga trajectòria política com a conseller, candidat a Palma, etc, Miquel Nadal. En realitat parlar de Palma i Part Forana és, em sembla modestament, equivocat. És evident que Ferrer és una persona de Part Forana, però perfectament -i ja sé que a la gent que no és de Ciutat no li agrada que li diguin això-podria ser de Palma o de la seva gran àrea metropolitana. És evident que Nadal és de Ciutat, però durant anys ha fet feina pel conjunt de pobles de Mallorca des del Consell de Mallorca i com a secretari de política municipal. De fet, no crec que haguem d'entrar a calcular la quantitat de quilòmetres que ambdós han fet per Mallorca, però segurament seria molt semblant.

Si no parlam de Palma (que d'altra banda és fonamental per a qualsevol partit) vs. Part Forana de què parlam, idò? D'imatge? De capacitats? De qualitats? De feina feta? Crec que el debat s'hauria de centrar en aconseguir que el nacionalisme sigui present de manera important arreu i això s'haurà de fer arribant a acords amb la resta de forces nacionalistes. Miquel Nadal i Miquel Ferrer són dues persones amb capacitat demostrada per aconseguir aquest objectiu. Ara només falta un acord que uneixi en lloc de dividir, però entrar en fer carreres del més partforanista, el més nacionalista, el més alt o el més guapo, em semblen inútils.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.