muy nuboso
  • Màx: 17.53°
  • Mín: 11.1°
17°

Drets ja!

Sembla mentida, però és cert, a la Mallorca del segle XXI encara hem de continuar reivindicat els nostres drets. I si s'han de continuar reivindicant és perquè alguns els ens neguen. Avui, a un territori teòricament bilingüe, és impossible que una persona que vol parlar sempre en català ho pugui fer sense tenir problemes.

No demanam que ens entenguin a Madrid, demanam que ens entenguin i ens respectin a ca nostra.Això que sembla tan elemental és ben difícil d'entendre per alguns individus (li diguin guàrdia civil, Afedeco o com vulguin) que encara no són conscients que els drets lingüístics també existeixen.S'imaginen vostès què passaria si un policia fes parlar en català un castellanoparlant? S'imaginen què passaria si un castellanoparlant arribàs a una botiga i el botiguer li digués que no l'entén?

Nosaltres no cercam la confrontació. Ens basta que ens respectin. Ha arribat un moment que ja no exigim que els funcionaris públics "incloses les forces de seguretat"parlin les dues llengües oficials; basta que ens entenguin i no ens recriminin per parlar-ne la nostra.Potser ens conformam amb massa poc. Potser tot plegat dóna mostra del nostre estat com a poble, però sigui com sigui val la pena continuar reivindicant amb força i convicció.Demà a les vuit del vespre tots tenim una cita al Teatre Sindical de Comissions Obreres (carrer Francesc de Borja Moll). L'Obra Cultural Balear "tan activa com els darrers dos anys-- ha convocat un acte a favor dels drets lingüístics on intervendran Toni Mestre, Saïda i altres persones que han tengut problemes per exercir el seu dret de parlar en català. També hi haurà espai per parlar de la llengua a altres àmbits com el comerç, els organismes públics, etc.Si hi creim i som solidaris tots hem d'anar a donar suport a les persones que han estat agredides per parlar en català. Allà ens hi trobarem.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.