nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Dol

El mateix dia han mort Josep Coll i Bardolet, Ingmar Bergman i Michel Serrault. Tots ells estaven units, en diferent mesura, per un element: el fet creatiu.

No faré el doi d'establir comparacions perquè és inútil i no té sentit, però sí incidiré en el fet que han estat persones les quals mitjançant la seva obra han fet gaudir milers d'aficionats del l'art i del cinema. Aquells que són creadors, els escriptors, els compositors, els artistes, els cineastes... tenen el do sublim de generar moments de felicitat entre els que contemplen la seva obra. La màgia és fer de la realitat art i de l'art gaudi de molts.

Llàstima que, en molts de casos, els creadors no puguin observar la satisfacció de la gent en veure una obra o les emocions de l'espectador en veure una pel·lícula. Afortunadament, però, els tres homes de cultura que ens han deixat sí que han pogut comprovar com la seva obra era acceptada i reconeguda.

De tots ells, em vull centrar en Coll i Bardolet. El petit Coll i gran home de cultura no només ha pintat el nostre paisatge i folklore, també ha estat impulsor d'iniciatives com el concert del torrent de Pareis i va ser soci fundador de l'Obra Cultural Balear. Coll havia tengut tot tipus de reconeixements però sens dubte n'hi havia un que li feia especial il·lusió, el de primer cantaire d'honor de la Coral Universitat de les Illes Balears. Coll ha mort quan la seva coral era a Estocolm actuant, però avui seran al seu funeral. La memòria de l'artista i el seu somriure amatent restarà en la memòria dels valldemossins i dels mallorquins. Valldemossa està de dol. Fa uns mesos va ser Rafel Estaràs, ara Coll Bardolet. Gràcies a tots ells per la seva capacitat creadora, per la seva aportació a la nostra cultura i a la cultura universal. Gràcies per haver-nos fet una mica més feliços.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.