algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
14°

Sou humans. Sigau valents i honests

Avui, amb el vostre permís, ens posarem una mica transcendents, paternals i consellers. Ja ens perdonareu la petulància.
En els equips de Govern que s'estan constituint un servidor hi té amics, coneguts i saludats i, fins i tot, Amics. A tots ells, per cert, aprofit per fer-los arribar l'enhorabona. Conscient que els enemics no m'han decebut mai, però els amics gairebé sempre, avui voldríem adoptar el rol d'aquell esclau que a les parades de les entrades triomfals a Roma dels seus emperadors els sostenia la corona de llorer sobre el seu cap i els repetia sense aturar «recorda que ets humà».

Parlam des de la legitimitat que ens dóna la nostra condició humana i de ciutadà de les Illes Balears i, com a molt, la que ens confereix haver sobreviscut, no sense qualque escarrinxada, en l'intent de mantenir el cap fred en temps de batalles intestines i fraternals i a gent que ens parlava del 2011! I, és clar, amb la d'haver treballat per desallotjar del poder els enemics de la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre territori.

Amics i amigues que teniu responsabilitats de govern en aquesta nova etapa, permeteu-me que vos faci arribar des d'aquesta talaia alguns suggeriments.

En primer lloc teniu en compte la provisionalitat dels càrrecs que teniu ara. Encara que ara vos paregui mentida d'aquí a un temps, per ventura quatre anys, per ventura més o per ventura menys, ja no hi sereu. Això implica que cal prendre decisions de manera no precipitada, però sí ràpida. Que cal actuar amb diligència i que no vos heu de deixar vèncer per les traves que constantment vos posaran els buròcrates de torn. Teniu ben present la societat civil organitzada, la que si demà es torna a girar la truita hi continuarà sent. Crec que, així com van les coses per aquí, del que es tracta és d'acabar la present legislatura podent dir no tant «he fet moltes coses» com «he ajudat a fer moltes coses».

També m'atrevesc a demanar-vos valentia. Gestionar bé no vol dir no tenir problemes, vol dir afrontar-los amb eficàcia i criteri. No tengueu por del que us puguin dir els polítics i mitjans de l'oposició. Faceu el que faceu vos criticaran i ho trobaran mal fet. I a més a més, vos record que fer polítiques d'esquerres vol dir, entre d'altres coses, fer polítiques que a la gent de dretes no els agradin. I fer polítiques nacionalistes d'aquí implica, precisament i també entre d'altres coses, que als nacionalistes d'allà tampoc els agradaran. Sou a les institucions de Govern per fer polítiques d'acord amb el vostre programa i amb els interessos d'una majoria social, no per fer les polítiques que vos dicti tal o qual poder fàctic.

I també cal que tengueu l'honestedat com a eix fonamental del vostre quefer diari. Sou (no és la primera vegada que ho escrivim des d'aquí) servidors de la ciutadania. Fer política vol dir dedicar uns anys a servir al col·lectiu, al conjunt de la ciutadania. Sereu (i tendreu) autoritat en la mesura en que sapigueu que heu triat servir a la societat. La resta de ciutadans, vosaltres també ho sou, no estam a les vostres ordres, simplement vos delegam una sèrie de feines i responsabilitats perquè les desenvolupeu segons els interessos del conjunt de la ciutadania.

Finalment, evitau-nos parafernàlies absurdes i pompositats diverses. I per favor, evitau-nos també el ridícul de pensar-vos que perquè teniu un càrrec ja en sabeu més de tot.

No oblideu que sou humans.
O presidents, o consellers o directors generals o caps de gabinet, o... que, en definitiva, no és gaire més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.