nubes dispersas
  • Màx: 18.87°
  • Mín: 13.93°
18°

Can Tàpera, encara

No em penjaré la medalla de ser el primer a treure el tema als diaris perquè no n'estic segur. El cert és que poguéreu llegir aquí que al voltant del darrer bosc de Palma, Can Tàpera, hi planaven els voltors ben relacionats. Era qualque cosa més que un rumor perquè els interessos especulatius tenien el vistiplau del poder polític i de qui creia representar el poder financer. També llegíreu aquí que la base social de la propietat del terreny, el sindicat majoritari a Sa Nostra -la Unió Obrera Balear-, s'oposava a la pilotada a tres bandes i llançà la veu d'alarma contundent. La força sindical s'enfrontà a l'anterior president de l'entitat, el senyor Huguet, per diferents motius més o menys destacables però amb Can Tàpera com a eix central. El resultat d'aquesta contesa ja el sabeu: la pressió va ser tan forta que eConseller d'Hisenda, esperonat pel president Matas, hagué de fer eparipé perquè la cosa no anàs massa enfora. La batalla perquè no repetís presidència es guanyà, però la hipoteca sobre el futur dels terrenys ja havia pres fua amb l'aquiescència o complicitat del tinent de batle de Palma, senyor De Santos.

l l l
El propietari dels terrenys afavorits pel vial que pretén xapar Can Tàpera és, evidentment, el senyor Grande. Ell no se n'amaga d'afirmar, amb raó, que només fa allò que li permeten els polítics, que la seva feina és intuir per on anirà el creixement urbanístic i fer opcions de compra sobre els terrenys amb futur. No ho diu però és evident que no basta comprar i esperar el canvi d'ús: s'ha d'influir amb les decisions i existeixen múltiples maneres de fer-ho, volem creure que totes legals. La influència sobre aquells que havien de decidir el vial pel mig de la finca, l'únic pulmó verd que ens queda per la contrada, va ser efectiva i el solar que tenia un accés complicat gaudirà de la immillorable comunicació que multiplica el seu valor.

l l l
Però la UOB no atura. A més de les mobilitzacions conegudes i de cercar la complicitat del nou president, senyor Alzamora, ara s'ha adreçat al príncep Felip tot recordant l'estiu de la seva infantesa que allà gaudí d'unes privilegiades colònies infantils amb monitors com Joan Mayo, Miguel de la Cuadra Salcedo, Mariano Haro... i els seus recents aplaudiments al combatiu discurs de Macià Blàzquez en l'entrega del guardó de la Fundació BBVA aGOB (això no ho diuen, però la memòria no pot ser tan curta). Pretenen que l'hereu sigui el president d'honor de la Plataforma Salvem Can Tàpera. Si ho aconsegueixen, s'alinearia amb el seu col·lega britànic en el compromís de les corones europees amb el medi ambient. Jo, que només som monàrquic el 6 de gener, pens que ja que els tenim almanco ens serveixin per qualque cosa i que si diuen ser els reis demostrin no defensar només aquells amb els quals poden compartir iot. L'interès d'un urbanitzador davant el dret al medi ambient de tota la comunitat. Ells trien.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.