cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
28°

Mundial de futbol i prostitució forçada

A Alemanya sembla que estan d'enhorabona: els partits de costellada els han tocat a ells. La Copa del Món de futbol, ja se sap, no acaba de ser futbol de bon de veres. Es tracta d'una mena de festival futboler, protagonitzat no pels grans clubs d'aquest esport d'Europa i Amèrica, sinó per les anomenades «seleccions nacionals» d'arreu del món. Fins i tot les millors d'aquestes seleccions, comptant-hi l'alemanya, probablement rebrien una pallissa si s'enfrontaven al Liverpool, al Manchester (qualsevol dels dos Manchesters, ep!), al Chelsea o a l'Arsenal, el Palmeiras, el Belo Horizonte, el Sao Paulo, el Corinthians, el River Plate, el Boca Juniors, el Madrid (ai las!), la Juventus, el Milan, l'Inter de Milà, el Bayern, l'Ajax o el mític F.C. Barcelona, àlias Barça. Però bé, es veu que als dirigents estatals els fa patxoca sentir himnes oficials i desplegar una mica de parafernàlia. I a Alemanya, per l'autopista, hom es troba que una bona colla de camioners porten alguna bandera «nacional» al camió, per mostrar el suport a algun dels equips de futbol que juguen en aquesta Copa del Món. Per cert, que recentment, circulant per una autopista alemanya m'hi he trobat un d'aquests camions, d'una empresa de Barcelona, amb una bandera de Portugal. No sé si entendre-ho com un senyal o no.

A Alemanya estan contents perquè els partits de futbol, ni que siguin de costellada, atrauen gent. Es tracta de molts partits -sempre entre cinc o sis poden sumar tants espectadors com una final de la Champions, sobretot a partir de les semifinals- i ja fa caloreta i s'està bé a l'aire lliure. Ni que sigui a redòs de la Selva Negra.

Com ocorre sempre que es mou gent d'una banda a l'altra hi ha sectors que estan a l'aguait i que esperen treure'n negoci. És ben natural. A les ciutats d'Alemanya on hi ha seus de la Copa del Món de futbol han de millorar les caixes dels restaurants, dels hotels, de nombrosos comerços, i d'altres sectors de l'economia. Que circuli gent amunt i avall sempre va bé per al devenir econòmic. Ja està bé, idò, que Alemanya pugui rebre alguna micona del que ha anat dispersant, en forma de fons estructurals, per tot Europa, amb la finalitat d'aconseguir que tothom hi visqui una mica millor i que puguem organitzar-hi un espai de pau, progrés i llibertat.

El que resulta una mica sorprenent té a veure amb quins sectors seran els més beneficiats per aquest esdeveniment suposadament esportiu. Un d'aquests sectors, segons informacions de fonts ben diverses, serà la prostitució. Pocs dies abans de començar el mundial, Catalunya Ràdio ens informava que desenes de milers de prostitutes esperaven els seus clients a les diverses seus del mundial de futbol. Es parlava d'un increment extraordinari del sector. Es veu que els espectadors no van només a veure futbol, sinó que combinen aquesta activitat amb d'altres lleures complementaris.

Ara bé, no tot són flors i violes, en aquest camp. Ans al contrari: des d'àmbits diversos també s'ha alertat que una part important de les dones que treballaran als prostíbuls alemanys durant la Copa del Món de futbol ho faran forçades, sense voler-hi realment participar. Cada vegada més la qüestió de la prostitució forçada, a Europa, va esdevenint més i més candent. Una part important de les al·lotes que vénen, des de països de l'Est d'Europa, de l'Amèrica Llatina o d'Àfrica, ho fan enganyades. Se les contrata, teòricament, per treballar en sectors com les relacions públiques o el turisme... i no se'ls explica quina serà la seua activitat real a la nostra part del món. Un cop aquí són forçades per aquests individus sense escrúpols a realitzar un altre tipus de feina, que, en principi, no consenteixen, però al qual, sovint, no troben cap tipus d'alternativa. I, aleshores, acaben prostituint-se des de la desesperació i des de la desesperança.

Seria bo que els clients sabessin que, en moltes ocasions, no estan fent, com pretenen, una mera transacció comercial -sexe a canvi de diners- amb una persona més o menys lliure, sinó que s'estan aprofitant de la situació de manca de llibertat d'una esclava dels nostres dies.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.