nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Urbanisme il·legal

Sr. director:

Son Olivaret és una finca pròxima a Sant Jordi que s'ha parcel·lat i on hem vist construir, des de fa una quinzena d'anys, un munt d'habitatges unifamiliars de manera absolutament il·legal. Les denúncies no han servit de res. Hi ha una impunitat impressionant. Sabíem que l'Ajuntament de Palma no hi actua (quins interessos hi tindrà, el Partit Popular, a Son Olivaret?), però mai no hauríem imaginat que la fiscalia tampoc: s'ha desentès del tema arran d'una denúncia esgarrifadora d'Esquerra Unida.

Son Olivaret és un escàndol de primera magnitud, i no només perquè qui vol hi construeix una casa, sinó per la permissivitat de les administracions: des de la local a la judicial. La gent que viu a Son Olivaret ha consolidat el seu habitatge, sap que mai no l'hi esbucaran, i que algun dia serà legalitzat. El cas és que Son Olivaret no és una excepció. Arreu de Mallorca es parcel·len finques i es construeixen habitatges sense permís, a l'espera que els ajuntaments revisin i adeqüin el seu urbanisme a la nova realitat. L'artrosi que afecta tota l'administració és vergonyosa per posar ordre. Els xalets de ses Covetes en són un altre exemple, o els xalets de Llucalcari. Aquest cas encara és pitjor, perquè romanen habitats, i ja deu fer prop de vint anys que se'n denuncià la construcció i no sé quant que el Tribunal Suprem ordenà a l'Ajuntament de Deià que els esbucàs. És a dir, que damunt haurà de ser el poble qui pagui la malifeta!

Com en el cas de Son Olivaret, a Deià, a ses Covetes o a Son Olivaret, haurien de ser els polítics que consentiren les il·legalitats i no les detengueren els que haurien de pagar els enderrocs. Tenien l'obligació de fer-ho. Idò que paguin.

Marc González. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.