algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Can Roca, un dolç racó per a Manacor

La pastisseria Can Roca, situada al carrer Major, número 6 de Manacor, l'obriren el 1931, data que la converteix en la pastisseria més antiga del poble. Des de la seva obertura roman al mateix carrer, si bé abans de la guerra s'anomenava Fermín Galán. Hem pogut constatar en llibres d'història de Manacor que no apareix el nom d'aquest carrer. Ara bé, l'actual propietària té una tarja que guarda d'aquell temps on es demostra que abans es deia «calle Fermín Galán».

L'obriren els avis Roca quan tornaren d'Amèrica, ja que de petits emigraren a causa de la guerra. Actualment, la propietària de la pastisseria és Catalina Soler, viuda de Gabriel Roca, abans propietari, com també ho foren els pares i avis d'aquest. Amb na Catalina hi treballen els seus tres fills, el seu gendre, una dependenta i un mosset. Les generacions passen, però la botiga i els pastissos continuen sent els de sempre. Tots els pastissos són elaborats de manera artesanal i amb productes naturals. Els més venuts o amb més fama són: els milfulls, les banyes, els palos, les llengües de fulls i els «ronyons». Llavors també cal destacar el famós pastís de pobre, que inventà la família fa uns 30 anys. Aquest pastís sorgí de les sobres que quedaven de l'elaboració d'altres pastissos, i d'aquí ve el nom de «pastís de pobre». La veritat és que es nota que la vertadera recepta i exclusivitat pertany a cals Roca. A més de pastissos també elaboren coques de merenga com la de de St Honoré. Els Roca, a més de treballar per a la botiga, serveixen a diferents restaurants i elaboren encàrrecs per a particulars. En una ocasió, se celebrà una festa per a la ciclista Marga Fullana i ells foren els encarregats d'elaborar una tortada monumental.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.