muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

En defensa de la llengua

La Diada per la Llengua i l'Autogovern d'ahir no va ser la més nombrosa, però no hi mancà ni entusiasme ni decisió a l'hora de defensar una major presència del català a tots els àmbits de la realitat balear, començant per l'escola i els mitjans de comunicació.

En una conjuntura com l'actual en la qual es palesa una certa desmobilització de la societat civil en tots els ordres, és gratificant comprovar com dos milenars de persones fan costat a una crida en defensa del català i reclamen el seu màxim reconeixement.

Ara que està en marxa la reforma de l'Estatut d'Autonomia, convendria que els seus impulsors tinguessin molt en compte la petició d'aprovar l'obligatorietat del coneixement del català per part de tots els ciutadans residents a l'Arxipèlag. Aquesta sí que seria una passa definitiva que determinaria la política educativa com també les relacions empresarials, sindicals i del conjunt de la societat. És molt important la iniciativa de l'Obra Cultural Balear de fer cada any aquesta convocatòria en defensa del català. Manté viva la flama de la reivindicació i fa entendre que queda molt camí per recórrer fins assolir la plena normalització. No cal abaixar la guàrdia. No s'ha d'oblidar que la pressió del castellà és cada cop més forta. És vital donar mostres de vigor i de creativitat com la que es produí a la Diada popular d'ahir. És el millor símbol que es defensa una llengua viva i orgullosa de si mateixa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.