algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Les incògnites del cas Blanca Iglesias

Des que el PSM va destapar el cas Blanca Iglesias, assessora de D. Pere Rotger (Batle d'Inca i President del Parlament), han estat nombroses les notícies aparegudes a la premsa escrita.

La darrera fa referència al Col·legi Oficial de Psicòlegs de Balears, els quals, al seu butlletí, notifiquen als seus col·legiats que se presentaran com acusació particular.

I és lògic que així ho facin, ja que la falsificació és d'un títol de llicenciada en filosofia i lletres secció psicologia.

Aprofiten l'escrit per demanar col·laboració, tant al mateix ajuntament d'Inca, com a la persona a la qual, presumptament, li varen usurpar el títol per a després canviar-ne la data de naixement i el nom.

Estem davant un fets gravíssims, però l'únic que ha fet la majoria municipal del consistori inquer, ha estat posar-ho en coneixement del jutge, ja que en cas contrari es convertien en encobridors d'un delicte, això es tot. Suposo que la Sr. Iglesias, afiliada al PP d'Inca, vocal de la junta local, cap de campanya en eleccions passades, una les persones d'absolutíssima confiança del mateix batle i de les que més manava dins l'ajuntament, sap massa coses com per cercar-li les pessigolles més enllà de lo estrictament necessari. La ciutadania no se mereix saber la veritat de quasi res.

I el Govern Balear, no hi té res a dir? Convé no perdre de vista que aquesta persona va estar contractada durant deu anys a l'Ibanat, organisme que depèn directament de la Conselleria de Medi Ambient. Si és cert que ocupava un lloc de feina destinat a titulars superiors, i tot apunta en aquest sentit, resulta incomprensible que encara ara des de l'executiu autonòmic no hagin obert boca; penseu que si així fos estarien encobrint un presumpte delicte, ja que hauria cobrat un sou que no li pertany. Crec que tenen l'obligació d'explicar com aconseguí la plaça de funcionària, perquè la Sra. Iglesias feia feina de manera simultània al Govern Balear, a l'ajuntament d'Inca i a un col·legit privat; o perquè quan va entrar el P.P. el 2003 retiraren un contenciós que afectava l'esmentada Sra., la qual, sabent que el seu títol era fals, tingué el coratge de posar una denúncia al govern del pacte, argumentant que se li havien assignat tasques per davall de la seva categoria professional.

Rebé qualque indemnització de l'administració? No ha estat el mateix govern el més perjudicat pagant un sou que no li corresponia? Com va entrar la Sra. Iglesias a l'Ibanat?, de la mà de qui? Qui va ser el funcionari que va compulsar la primera fotocòpia? I el notari que va verificar una compulsa com si fos un original? I el col·legit privat, (però subvencionat) no té res a dir? Qualsevol pot entrar a la secretaria i tenir accés als expedients acadèmics dels docents? Amb poques paraules, tenen molta raó des del col·legi de psicòlegs quan afirmen que seria curiós que fossin els únics personats com acusació particular. És obvi que els ciutadans, que són els qui mantenen els polítics amb els seus imposts, se mereixen més respecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.