algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

La reial visita

M'agradaria saber a qui serveix aquesta visita que fan els prínceps a les Balears, què costa i qui la paga.

Vegem: Felip de Borbó i la seva família estiuegen aquí. Cada any reben les autoritats i molta més gent de la Comunitat en audiència protocol·lària, i sembla que tenen amics i molts coneguts, entre nosaltres. És d'imaginar també que, en el temps d'esbarjo, hauran pogut llegir els diaris d'aquí, o escoltar els informatius locals que donen per les ràdios i les televisions locals. Cap membre de la reialesa no pot ser un ignorant d'aquestes terres, que segurament coneixen millor que molts balears, ja que els estius tenen per costum navegar per les costa, tocant terra per menjar alguna caldereta a Fornells o nedar a Tagomago.

Poques coses noves se'ls pot explicar, llevat que els parlin de la destrucció del medi ambient mitjançant les múltiples variables que promou aquest govern, i que van des de les autopistes a la promoció urbanística en general. I no crec jo que això els interessi gaire, ni d'explicar ni d'escoltar.

Així que, imagín, aquesta visita servirà més que res per promocionar els prínceps, ara que s'ha anunciat el feliç esdeveniment de l'embaràs de Letícia i els mitjans tenen carnassa diària per contar; promoure la imatge dels polítics populars que els manegen per amunt i per avall; i satisfer la curiositat de persones que, en fi, ja sabem com són i què pensen, quan les veim sent entrevistades per la televisió repetint bajanades a balquena. «És que són tan guapos», va contestar una al·loteta bocabadada davant Cort.

I què costa, tot això? Ja m'agradaria saber-ho, perquè deu ser cosa grossa. Conten que els prínceps arribaren a la base militar de Son Sant Joan i allà no hi van a parar avions comercials carregats de passatgers. Començant per aquí i prosseguint amb recepcions, dinars, sopars, viatges, policies, escortes... quina doblerada, mare de Déu.

Antoni Barceló. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.