muy nuboso
  • Màx: 18.11°
  • Mín: 13.93°
17°

Notícies del cor

Un dia de la setmana passada aquest diari publicava la notícia del futur enllaç de Maria de la Pau Janer amb el doctor Corbella. Em va sorprendre emperò, el poc espai que es dedicava a la notícia i la discreció del lloc on s'ubicava. Maria de la Pau Janer és una de les nostres escriptores més consolidades. Ha publicat un caramull de novel·les, la majoria amb bastant d'èxit, i ha guanyat una partida de premis literaris. Però, a més a més, és una figura mediàtica, que surt a diversos espais televisius, que fins i tot en qualque moment ha tengut el seu propi programa a TV3. Quant al doctor Corbella, dos doblers del mateix, és un altre personatge conegudíssim, que ha publicat un bon grapat de llibres, en aquest cas assajos i obres d'autoajuda, i també ha col·laborat en distints programes de la petita pantalla, en algun dels quals ha coincidit amb Maria de la Pau.

Si aquest enllaç, pensava jo en calent, fos entre dos personatges que sortissin a qualsevol altra cadena ja s'haurien vessat rius de tinta sobre la relació abans que se n'anunciàs el compromís matrimonial, però fins i tot en aquest moment el director no es conformaria amb sis o set línies a un redolet de notícies breus. Tot d'una que hi hagués hagut el primer rumor hauria posat dos o tres paparazzi al darrere perquè aconseguissin fotografies de la parella i en redactassin una pàgina cada dia.

Després he seguit donant-li voltes i he començat a no veure-ho tan clar. Per què no se li ha donat, a aquesta relació, la importància que se'ls sol donar en casos similars? És perquè són estrelles de TV3 i no de, posem pel cas, Tele 5, o hi ha altres motius que ho expliquen?

Tal vegada les diferències de tarannà entre nosaltres i els nostres veïns de Ponent hi tenguin qualque influència. Em sembla evident que tenim una concepció un poc distinta sobre les fronteres entre els àmbits d'allò públic i d'allò privat. Les estrelles mediàtiques d'allà no solen tenir gaires inconvenients, llevat de qualque excepció puntual, a esventar els seus afers més íntims per tal d'assolir nivells més alts de popularitat. Això fa molt fàcil la feina als periodistes del cor, ja que no troben gaires impediments per aconseguir declaracions o entrevistes. Amb la gent d'aquí, emperò, em sembla que no ho tenen tan bo de fer. Nosaltres som molt més gelosos de la nostra intimitat i ens interessa més reservar-nos un espai per a la nostra vida privada que no arribar a quotes de fama més elevades.

Fins i tot és possible que aquest tret no sigui exclusiu dels nostres famosos, sinó que també sigui extensible als lectors i espectadors nostrats. Pot ser que tenguem menys interès que ells per conèixer detalls de la vida privada dels personatges públics i aquesta seria l'explicació de per què els directors de diaris, que són els qui atorguen a cada notícia l'espai i la importància que suposen que té per als seus lectors, tracten aquests temes amb més discreció.

Jaume Lladó, professor

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.