algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

Tot pagat

La política d'aquest país no va gens bé. L'estupidesa social d'aquest país és la mateixa que a milers i milers de quilòmetres cap a l'oest. La confusió és total i la baixada de calçons és general a esquerra, a dreta i a tots els mitjans sense excepció. Un poeta ve de negociar la subvenció institucional del seu proper llibre mentre els ianquis bombardegen Faluja. Fa l'efecte que ningú vegi que la llarga convalescència de l'esquerra a nivell mundial ens porta a la recuperació total de l'autèntica i única fe, la de veritat. Plou i ho fa sobre mullat i al món «els catalans aviat ho tindrem tot pagat», precisament per portar al món tot el seny que li manca en aquests moments. La nostra civilització ho és de veritat i els assumptes en discussió, sobre la taula, són realment de vital importància. Llàstima que de moment només ho siguin per a nosaltres.

A Palma alguns lletraferits escriuen que de vegades amb menys força, també fa olor de banyat quan plou. No hi ha arbres i pocs jardins, però les voreres i el nou paviment del centre fan molta de planta. Abans quan queia una persona gran no ho feia amb tantes garanties de deixar-se morir en un lloc «hermós» i «endreçat». Palma brilla com un mirall aquest estiuet de Sant Martí que ve girat per nostre senyor. La gent troba que comença a ser hora de fer-les voltar (les ovelles del ramat) i surt al carrer per recollir les firmes que dignificaran l'atac a l'ensenyament laic. Això no té cap mèrit, però pot ser un gran negoci. En una sola setmana ja han duit a la llibreria dos títols nous i els han portat els il·luminats de torn, anuncien l'apocalipsi, revisen lectures bíbliques. Són cicles i ara toca de bell nou. Amb la Reelecció les llibreries esotèriques tornaran a fer el seu agost. No n'hi ha pas per menys.

Si pregues a Déu o al dimoni, importa un pebre. Però, si pregues per la benevolència d'algú, feu per la del delegat de la sucursal bancària que et té hipotecada la casa. No volis, no fumis, no beguis, no deixis d'alenar... encara. El Reelegit sap estar. Té classe, dóna molt bon rotllo i seguretat al món. Envia més tropes, enviarà el teu fill, espera, tot arribarà. Un neocony és un cony nou i un cony nou a Sibèria és un cony no afaitat, però amb totes les de perdre si ha nascut a Txetxènia mal parat. No et pentinis com en Kerry, faràs el ridícul i no et votaran: Nezesitoo zu voto. Compte amb el vaticà i compte amb els evangelistes i compte amb els islamistes, oh merda, molt de compte. Això no s'acaba aquí, són massa bons i volen redefinir les seves fronteres. A cada costat, volen marcar el seu ramat. La laïcitat és condició d'animal salvatge. Déu dóna peixet als ateus més grans que preguen per ell, que s'immolen o engeguen guerres preventives mentre resen. Alguns d'ells de joves tingueren cussa i li posaren Laika.

Àlex Volney, escriptor i llibreter

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.