algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
13°

Antich a Madrid?

Gent molt pròxima a Francesc Antich,i que sempre ha tingut confiança en ell i li ha donat suport en els moments més difícils, l'està animant perquè es presenti de cap de llista a les pròximes eleccions generals. El raonament que li fan és que si no va ell al capdavant de la llista les eleccions poden ser un desastre. S'ensumen que Zapatero es pot pegar una bofetada semblant a la de Joaquín Almunia fa quatre anys, i veuen que després es desenterraran les destrals tant a Madrid com a Palma i a moltes altres bandes. A Madrid trauran el cap tots els que volen que José Bono es faci càrrec del PSOE, i a les Balears hi ha en aquests moments molt de llop amagat dins la cova preparat per mostrar les dents.

Si Antich es presenta a les generals i parteix cap a Madrid, aconsegueix dos avantatges: el primer és que amb ell de cap de llista el PSIB obtindrà uns resultats bastant millors i aquí la tempesta serà més petita. I el segon és que des del Congrés el secretari general podrà controlar de manera més eficaç l'organització, tal com féu Matas quan era ministre. Una mica de distància del número u seria bona davant els turbulents mesos que s'apropen. A més, Antich veuria venir de prop les mogudes de Ferraz i es podria posicionar de la manera més eficaç possible.

Això és el que li aconsellen veterans com Joan March, que ja passegen una pell d'un pam de gruixa de les galtades que han rebut al llarg de la seva vida política. Però Antich té dos entrebancs per accedir a ser cap de llista. El primer és el seu propi grup parlamentari, que el vol a Palma donant la cara al Parlament balear. Dins aquest grup, Antich té gent fidelíssima a qui no pot decebre i a qui en tot cas ha de convèncer de les seves intencions i fermesa. I, per un altre costat, el segon entrebanc, aquest deslleial i enverinat, és el de Margarita Nájera, la lleona socarrada de Calvià, que va desfeta per aconseguir la impunitat parlamentària que li permeti fugir dels jutges. Nájera aixeca polseguera per allà on passa criticant Antich. Però si el secretari general ho vol, serà ell el cap de llista, en una decisió intel·ligent que li pot permetre controlar el partit i contraatacar a les autonòmiques del 2007.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.