algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

El ple de la discòrdia

Dilluns que ve Maria Antònia Munar i Unió Mallorquina hauran de passar per una de les pitjors glopades dels seus vint anys de profitosa història. El ple del Consell ha d'aprovar el pla de carreteres, fet a mida dels conservadors si s'exceptua el segon cinturó i algunes obres menors. En virtut dels pactes de fa cinc mesos, UM haurà de donar llum verda a les superautovies populars, que duen Mallorca cap a un model de superdesenvolupament. L'Illa ja sembla definitivament condemnada a perdre l'encís mediterrani que la féu famosa arreu del món. Tot i que n'és el PP -i els seus 16 vots a la institució- l'autèntic motor, el cert és que el pla de carreteres s'aprovarà sota la presidència de Munar, que té el govern del CIM. Per tant, és Maria Antònia Munar la que s'ha de menjar la platada de granots.

Per la seva banda, l'esquerra té dilluns la gran oportunitat d'armar una cridòria de les que marquen època. La manera com es fan les coses, despatxant les al·legacions en qüestió de dies, accelerant el procés expropiatori de finques i sense consensuar pràcticament res amb els pobles afectats, afavoreix la protesta esquerrana. I és que hi ha maneres i maneres de fer les coses. Es comenta que el PP vol que les principals infraestructures ja estiguin adjudicades el pròxim març, coincidint amb les eleccions. Aquest ritme frenètic fa que l'olla bulli més del compte.

I el més important del plet de les autovies és que es tracta d'un fet irreversible. No té marxa enrere. Els Scalèxtrics i el consum de territori no són l'ecotaxa. Un cop aixecats, quedaran per sempre. I si Mallorca ha crescut en els darrers lustres a un ritme de trenta mil o quaranta mil nouvinguts per any, què no passarà amb tanta autovia construïda pràcticament a la vegada? L'Illa camina imparable cap al milió de residents (a cotxe per cap), a part dels de lloguer, els autocars de turistes i els camions.

Aquesta és la platada de granots que s'ha d'empassolar Munar dilluns. Si durant el quadrienni del Pacte li va resultar quasi impossible centrar l'esquerra, ara també ho té molt difícil amb la dreta.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.