algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Climent Garau

El proper 20 de juny, es farà al monestir de la Real un homenatge cívic a Climent Garau Arbona.

Val a dir que es tracta d'una iniciativa de la gent jove que forma el Grup Blanquerna, però al qual s'hi està afegint de manera entusiasta gent de totes les edats que coneixen o han coincidit en algun moment de les seves vides amb en Climent. La qual cosa demostra que és una iniciativa encertada i un homenatge merescudíssim, per més que la persona distingida en aquesta ocasió no es cansi de posar-ho en dubte.

En Climent Garau és una persona clau de la societat civil mallorquina de l'antifranquisme i la Transició i la seva influència s'allarga fins avui mateix. El 1970 va ser elegit president de l'Obra Cultural Balear i durant el seu mandat l'entitat assolí un alt protagonisme, el nombre de socis augmentà espectacularment i tot i les dificultats que imposava la situació política d'aquells moments, es va consolidar en el seu paper crític i de defensa del patrimoni cultural, paisatgístic i ecològic (aleshores encara no existia el GOB) de les Illes Balears.

L'any 1985, en Climent, juntament amb altra gent, fundà el Grup Blanquerna, que té com a objectius la creació d'una memòria històrica en els joves i de fer present els valors de la nostra cultura i identitat. Durant els ja devuit anys d'existència del Blanquerna, amb Climent Garau com a fil conductor, s'han organitzat seminaris de formació i estudi de la nostra realitat, cicles de conferències, taules rodones i s'han editat alguns llibres que recullen les reflexions d'aquests devuit anys de feina.

Que aquí parlem de la faceta de Climent Garau com a dinamitzador cultural i cívic, no vol dir que aquesta sigui l'única, ni tan sols, probablement, la més important. Només és la que coneixem més i amb la qual ens sentim més identificats.

En Climent també participà uns anys de la política partidista però no s'hi acabà de sentir a pler, probablement perquè s'ha de ser més inclement per triomfar en aquell àmbit. Però en Climent és sobretot un científic. Llicenciat en farmàcia, tècnic en bromatologia i especialista en anàlisis clíniques. A més a mes, és autor de diversos estudis en les seves especialitats.

En Climent Garau ha rebut ja diversos reconeixements (i més que en rebrà) tant pel seu compromís cívic, com per la seva tasca científica. Possiblement els de més anomenada són el Premi Jaume I d'actuació cívica i el Premi Ramon Llull del Govern de les Illes Balears.

Però divendres que ve, en Climent Garau rebrà el reconeixement, el tribut de la gent, de les persones de Mallorca, però també de la resta de Països Catalans que estimen en Climent i que en un moment o altre de la seva vida han compartit el seu somni de poder fer que la vida camini cap a una societat més justa, una societat millor, cap a una sociatat de bona gent.

De bona gent com ell.
Gràcies, Climent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.