algo de nubes
  • Màx: 18.58°
  • Mín: 8.69°
18°

Els preus dels establiments turístics

El conseller d'Hisenda, Joan Mesquida, recomanà ahir la moderació dels preus en l'oferta complementària que envolta el sector turístic i destacà, fins i tot, que a final de més els cambrers guanyen més doblers que molts dels clients als quals atenen. Es tracta d'un avís important sobre l'estructura econòmica a les Balears: el client contracta barat l'hotel però després es troba que anar a bars i restaurants li resulta molt car.

Cal pal·liar aquest problema, però sempre des de la perspectiva que la divisa del turisme del futur ha de ser la qualitat. Malament aniran les Balears, i els mateixos treballadors, si els seus clients tenen un nivell inferior al dels empleats que els serveixen. L'objectiu i la salvació de l'Arxipèlag, quan cada cop hi ha més competència, és una bona clientela. I per això fa falta una oferta complementària que estigui a l'alçada de les circumstàncies.

És en aquest context on hauríem de centrar el discurs que pronuncià ahir la presidenta Maria Antònia Munar en el ple del Consell, quan defensà la construcció de més camps de golf i ports esportius. Es tracta d'una manera de millorar la qualitat de l'oferta, sens dubte, però que no hauria de ser interpretada com una excusa per continuar amb els ritmes recents de construcció. La qüestió és saber combinar creixament i territori, un tema en el qual sempre s'ha fracassat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.