algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Parlant de Lototrot

Sr. director:
Sento parlar en concret de «Lototrot» poc més de dos anys i mig. Personalment, us he de confessar, sóc visitant ocasional dels hipòdroms de Son Pardo i de Manacor, ocasional, perquè qualque vegada he tingut el goig d'ésser convidat a assistir"hi, en ocasió de qualque «Gran Prix», homenatge, veure córrer qualque trotó d'una colla d'amics o simplement per anar"hi a sopar. Sincerament paga la pena anar"hi. Sorprenentment, a diferència del que es va establint com a normal, les relacions que s'hi donen no fan diferències, ni d'edat, es a dir, no es tracta de trobades per a gent major, petita o jove, nacional o forana, tots s'hi poden trobar a gust i compartir un temps d'oci que personalment penso genera trets identitaris positius. L'ambient nostrat que s'hi dóna fa possible la integració als més amplis nivells i a més genera passions, a part de les del joc, que condueixen cap a una reconciliació amb el medi natural.

No sóc historiador, ni tampoc tenc coneixement de l'arrelament d'aquesta afició pel trot a les nostres illes, emperò és evident que la gran quantitat d'ànimes que enrevolten el món del cavall li confegeix quelcom d'autenticitat i especificitat no comparable a cap altre esport. Per a comprovar"ho us vull convidar a comparar les visites a diversos indrets. Com per exemple: un partit de futbol a Son Moix, qualsevol sala de bingo, un partit de joquei a la pista dels patins a Palma, un partit de bàsquet al pavelló d'Inca, una sala de màquines recreatives, una timba de pòquer al reservat de qualque bar, observar una partida de Blac Jack al Casino i, clar està, una cursa de trotons a Son Pardo, a l'hipòdrom de Manacor o a qualsevol cós de poble. Fet això també us convido a veure els darreres, o si més no, faceu l'esforç d'imaginar"los.

Desconeixo totalment els interessos que es mouen a l'entorn específic que m'ocupa en aquests instants; tant particulars com col·lectius. Igual que desconeixo els que es mouen al voltant del món del futbol, de l'esport en general o de qualsevol activitat recreativa. Emperò també podem fer l'esforç d'imaginar"los.

Al marge d'afiliacions, fílies i fòbies polítiques. Al marge de posicionaments políticament correctes o incorrectes, en funció del temps que ens toca viure, considero, sense atrevir"me, per respecte a la llibertat d'altri, a exigir res, que reglamentar el món del trot, escoltar el món del trot, i facilitar fórmules de finançament autòctones és quelcom més que recomanable.

Com fer"ho requereix de la participació de tots aquells que hi intervenen i s'ha de fer amb la cura que faci falta.

De no ser així, considero que, serà un element més que contribuirà al desencís general instal·lat a la nostra societat.

Agustí Baró Bauló (rebut per e-mail)

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.