nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Grups de mallorquins operats del cor

Carta dirigida a l'excel·lentíssim senyor Joan Fageda: Senyor batle de Palma. Abans de tot perdoni el nostre atreviment. Pero hem cregut que encara ningú no s'ha dignat a fer-li arribar l'adequada informació sobre la magnitud de la tasca humanitària que duen a terme els doctors en cardiologia i cirurgians senyors Josep Oriol Bonnín Gubianas, actualment cap de Cirurgia Cardíaca de l'Hospital Son Dureta; Josep Maria Garriga Marcet, cardiòleg, cirurgià, segon cap de la Policlínica Miramar; Ramón Lluís Barril Baxeiras, cardiòleg, cirurgià de la Policlínica Miramar.

Davant una labor tan exemplar i meravellosa, nosaltres, mallorquins operats del cor, ens hem decidit i atrevit a fer-ho mitjançant aquesta carta.

Aquest equip de metges, senyor batle benvolgut, durant els deu anys que fa que exerceixen a Mallorca, han operat ja 5.000 malalts del cor de l'illa. O sia, que han salvat i allargat la vida de més de dues mil dues-centes persones. Entre aquests operats hi figuren els que tenim l'honor de signar aquesta comunicació.

Per aquestes raons de tant de pes, i davant la magnitud d'aquesta missió humanitària que aquests generosos i bondadosos metges han anat realitzant amb tota la força del seu esperit, veuríem amb molta satisfacció que l'Ajuntament de Palma, que V.E. tan dignament presideix, tingué l'amabilitat d'analitzar aquesta gran obra i que, conseqüentment, i com a manera de gratitud, tingués l'encert de tributar un homenatge que donàs testimoni fidel de la tasca admirable d'aquests tres homes excepcionals; homenatge que podria consistir en la dedicació d'un carrer o d'una plaça de la Ciutat de Mallorca. Nosaltres, amb cor i ànima, consideram que bé s'ho mereixen.

Tenim la confiança que aquest Ajuntament estudiarà amb profunditat la nostra proposta i que atorgarà als tres metges cardiòlegs al·ludits, aquesta merescuda distinció.

Ens complau adjuntar alguns documents referents al fet de la nostra petició; i tenim el gust d'oferir-nos en tot allò que puguem ser útils.
Amb tot el nostre respecte, tenim el gust de saludar V.E., a cor ben obert. Signen els operats del cor:

Antònia Vicens i 30 firmes més. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.