muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 12°
16°

Centre innecessari

Dies passats la premsa local ha informat que el proper dia 25 d'agost S.M. la Reina Dona Sofia presidirà un concert a la Seu de Mallorca a benefici de la Fundación Zaqueo, la recaptació del qual serà destinada a la creació d'un centre per acollir persones sense sostre a una antiga fàbrica del barri de la Soledat, a Palma. Davant aquesta notícia creim que hem de fer algunes puntualitzacions.

L'esmentat centre no serà realment un lloc d'acollida per a persones que no tenen una llar pròpia. L'autèntica finalitat és l'acollida de toxicòmans actius perquè puguin estar el més a prop possible del lloc on es ven la droga, sense necessitat de moure's per anar a sopar o a dormir. La Fundación Zaqueo no s'implica de cap manera en la seva rehabilitació i posterior reinserció social, segons paraules del propi Sr. Sanz, vocal de l'esmentada institució, en una reunió amb els veïns dels barris de la Soledat i del Polígon de Llevant que tengué lloc el passat dia 4 de març, en la qual expressà que «aquestes persones no tenen intenció de rehabilitar-se».

Els membres de Zaqueo donen per fet que a la Soledat i al Polígon de Llevant hi ha una gran afluència de drogodependents actius («sense sostres», segons paraules de la Fundación), voltant pels nostres carrers. Aquesta afirmació és totalment falsa, donat que qui ve a adquirir la droga als esmentats barris no són precisament aquests, sinó persones que gaudeixen d'un nivell econòmic elevat, cosa que es percep a partir dels vehicles que manegen. A més no consumeixen la droga aquí, sinó que en haver-la comprada se'n van.

Davant aquesta situació creim que el centre és totalment innecessari, contràriament al que afirma la Fundación Zaqueo: «nosaltres no duim els drogoadictes, anam on ells són». És obvi que cal cercar una altra ubicació per al seu centre, on sí hi hagi persones per atendre. Aquesta opinió ve avalada per més de 4.500 firmes, recollides a instància dels propis habitants de tos dos barris i presentades al Registre de l'Ajuntament el passat més de juliol.

A pesar dels motius ressenyats, sí que estam d'acord que aquesta greu problemàtica social ha de ser tractada. Però també creim que un centre d'aquestes característiques no ha d'ubicar-se dins del nucli urbà perquè genera un cúmul de circumstàncies adverses per a la convivència, motivat per la concentració d'un col·lectiu determinat i amb uns problemes molt concrets.

El dit centre podria ubicar-se als afores de la ciutat, lluny del nucli de població, i requalifcant així terreny rústic en bé de l'interès social.

També volem fer notar que, des de fa molt de temps, els veïns de la Soledat i del Polígon de Llevant denunciam la situació que patim, i lamentam, davant la passivitat de les Institucions. Fa més de vint anys es decidí que els nostres barris concentrassin tota la població que no era agradosa a la resta de Palma en consentir la instal·lació dels principals venedors de droga i la majoria del seus camells a aquest indret ciutadà.

A l'actualitat aquest problema pot agreujar-se ja que en remodelar-se unes zones concretes de Palma es vol facilitar que els traficants de droga que hi operen s'establesquin a la Soledat i al Polígon de Llevant. El que nosaltres exigim és que les institucions actuïn d'una vegada i no consentin de cap de les maneres aquesta situació, que potencia actes delictius.

Grup d'Amics de la Soledat de Foraporta. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.