nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

A Bauzà i Roig

Senyors: sobre sepultures particulars he de dir, que els qui tenen sepultura pròpia comprada a l'Excel·lentíssim Ajuntament de Palma, abans de la Constitució. És a dir quan la màxima autoritat, d'acord amb la Llei sobre cementeris era el Governador Civil de la Província. Em referesc a les sepultures adquirides amb dret a perpetuïtat, abans que fos president el Sr. Cañellas. De les sepultures que la Constitució determina clarament que ningú no pot arrabassar els seus drets, perquè prohibeix vulnerar cap dret adquirit sobre aquelles.

Per què han involucrat aquestes tombes en el Tribut de Conservació, quan a través del rebut que presenta Emaya, que l'Excel·lentíssim Ajuntament cobra, per la neteja de la ciutat, enllumenat, clavegueram i altres despeses?

Què passa, que el cementeri municipal no correspon al terme de Palma, o és que dóna més profit al Consistori cobrar dues vegades pel mateix servei?

La conservació de les sepultures particulars correspon als propietaris, perquè per enterrar, exhumar, netejar o fer qualsevol altra operació de reparació se n'ha de demanar permís i sens dubte pagar.

A més els propietaris no necessiten, sense el seu consentiment, que els cuidin la neteja de les seves sepultures, ja que això és cosa espiritual i íntima.

Ara bé, em sembla lògic que el Sr. Regidor Bauçà nomeni els familiars dels difunts, però no ha pensat el Sr. Bauçà que els difunts, que no tenen familiars i tenen sepultura a perpetuïtat, la tenen perquè els seus ossos no siguin remoguts ni ultratjats.

Respecte del Regidor Sr. Roig, he de dir que allò més convenient seria que es preocupàs de derogar els articles 117 i 118, de les actuals Ordenances Municipals ja que, sense cap dubte, vulneren els drets adquirits a les sepultures comprades abans de la Constitució. Considerant que els esmentats articles es notificaren a través del Bocaib número 32 de data 13/3/93, idò que també se'n notificàs de la mateixa manera la supressió.

Per acabar, de moment, he de dir al Sr. Regidor Bauçà, com vol que descansin els difunts a les seves sepultures si vostè fa pensar als que no tenen família i encara no han mort «què sera de mi?».

Catalina Oliver. Palma

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.