lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
14°

L'entrevista de l'estiu

Cada any, quan arriba la calor, el Diari de Balears pateix una sèrie de transformacions en la seva estructura i contingut. Una de les seccions que apareix és l'Entrevista de l'estiu, la qual sempre solc llegir, ja que em resulta prou interessant. A més a més d'oferir un contrast fresc i lleuger amb la major part del contignut del periòdic, serveix per poder copsar aspectes poc coneguts de personatges més o menys públics i, sobretot, per poder comparar les seves preferències i afeccions amb les dels anteriors entrevistats, car les preguntes són sempre les mateixes i, també, el que és més interessant encara, amb les tries que fan altres persones que no apareixen en aquesta secció.

I el que més em crida l'atenció és la disparitat entre respostes d'aquesta minoria que té el privilegi de ser entrevistat per M. A. Sabater i la resta del món. En posaré alguns exemples. Quan se'ls demana si s'estimen més unes vacances al monestir de Lluc o una estada a Palmanova, una majoria aclaparadora es decanta per la primera opció, però si es fa una volta pels dos indrets, tot d'una veu que a Palmanova hi ha moltíssima més gent que a Lluc. A l'hora d'escollir un concert per assistir-hi, queda en primer lloc un recital de música clàssica dins el marc del Festival de Pollença, mentre que el de Calle 54 es queda en segon lloc, però a molta distància, i són poquíssims els que trien una actuació de Chenoa. La realitat, emperò, és ben distinta: el concert d'Operación Triufo, amb la participació de Chenoa, va superar una grapat de vegades la xifra d'assistents, no ja d'un dels recitals de Pollença, sinó la de tots plegats. Quant a l'opció de nedar en banyador, en biquini, en tanga o en res, si bé hi ha més disparitat d'elecció, és la darrera l'opció que sembla tenir més seguidors, però qualsevol que vagi a la platja o a una piscica pública pot comprovar que no n'hi ha gaires que practiquin el naturisme, a no ser a uns llocs molt determinants, en es Trenc, per exemple.

Cada vegada que llegesc l'entrevista de l'estiu, me pregunt sobre el perquè d'aquests resultats tan esbiaixats. Una possiblitat és que el conjunt dels entrevistats no formin una mostra demoscòpicament representativa de la societat mallorquina, és a dir, que els personatges més o menys famosos no són com el comú dels mortals, sinó que formen una classe a part i van a passar les vacances tancats a una cel·la de Lluc, no els agrada Operación Triunfo i, quan van a nedar, ho fan en pèl. La segona possibilitat seria que el desig de contestar el políticament correcte els faci dir qualque mentideta venial, com que els agrada més la música culta que no la comercial o que s'estimen més la seriositat i tranquil·litat de Lluc, que no la bulla i la disbauxa contínua de Palmanova. Quant a la darrera pregunta, cal dir que està formulada, supòs que ben a posta, amb una bona dosi d'ambigüitat, de forma que no queda clar si l'entrevistador vol saber com t'agrada nedar a tu, o com t'agrada que nedin els altres. Això podria explica ben bé la primera posició de l'opció nudista.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.